Chauffeurs kunnen voortaan makkelijker parkeren in Rekkem bij vrachtwagenverbod Frankrijk

Redactie KW

Woensdag is er op een Vlaams/Franse vergadering in Menen een akkoord bereikt over het parkeren van vrachtwagens op de grensparkings langs de E17 in Rekkem.

Vanaf dit najaar zullen vrachtwagens de toelating krijgen om tot aan de wisselaar 17 op de A22 (Tourcoing-Wattrelos) te rijden, gedurende de periodes dat zwaar transport in Frankrijk verboden is (weekends en feestdagen). Aan de wisselaar zullen de vrachtwagenchauffeurs een keerbeweging kunnen maken richting Rekkem. Op die manier kunnen de truckchauffeurs die naar Frankrijk rijden ook de parking aan de overkant van de autosnelweg gebruiken.

Mediacampagne

“Dankzij een gezamenlijke aanpak en constructief overleg is er een oplossing gevonden voor een probleem dat al jaren aansleept”, aldus Vlaams minister Hilde Crevits. “Door die maatregel wordt er een antwoord geboden voor het wild parkeren van vrachtwagens in de grensregio.” De Vlaamse en Franse diensten, de belangengroepen en de transportfederaties zullen geïnformeerd worden en er volgt een mediacampagne. Er werd vandaag ook bekend gemaakt dat volgens de huidige planning de oude grenspost van Rekkem eind juni zal zijn afgebroken en de autosnelweg weer volledig vrij zal zijn voor het verkeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier