Chaos op snelwegen richting Kortrijk: E403, A19, E17 én R8 volledig vast

Op de E403 vanuit Brugge-Roeselare is het aanschuiven geblazen vanaf Moorsele. © TGM
Olaf Verhaeghe

Een ongeval iets voorbij 7 uur dinsdagochtend heeft samen met de staking van de socialistische vakbond ACOD het verkeer naar Kortrijk duchtig in de war gestuurd. Al de hele morgen is het aanschuiven geblazen op de E403 vanuit Brugge, de A19 vanuit Ieper en op de R8 tussen de verkeerswisselaar met de E403 en de afrit Marke. Ook op de E17 vanuit Aalbeke staat er door de werken ter hoogte van Kortrijk-Oost een lange file.

Wie zich dinsdagochtend met de wagen naar Kortrijk wilde bewegen, moest heel wat geduld hebben. Zowat alle snelwegen naar de stad slibten vanaf kort voorbij 7 uur vanmorgen dicht. Niet alleen de staking bij het openbaar vervoer maar ook wegenwerken op de E17 en een ongeval op de ring rond Kortrijk staken het verkeer stokken in de wielen.

De situatie op de snelwegen rond Kortrijk om 9 uur dinsdagochtend.
De situatie op de snelwegen rond Kortrijk om 9 uur dinsdagochtend.© GF

Op de E403 vanuit Brugge en Roeselare schuif je aan vanaf ter hoogte van Sint-Eloois-Winkel, een stuk voor Moorsele dus. Ook voorbij het knooppunt met de A19, tot in Wevelgem gaat het stapvoets vooruit. Vanuit Ieper, op de A19 is dat dan, gaat het traag vanaf Wervik tot aan de verkeerswisselaar met de R8.

https://www.youtube.com/watch?v=2WF0zGNtrBE

Op die R8 zorgt een ongeval ter hoogte van Marke de hele ochtend al voor heel wat moeilijkheden. Het euvel zelf mag dan wel verholpen zijn, het blijft aanschuiven vanaf Bissegem tot aan de afrit Marke. Op de E17 vanuit Aalbeke tenslotte zorgen de werken ter hoogte van Kortrijk-Oost voor miserie. Daar is een rijstrook afgesloten, waardoor het verkeer er maar moeilijk voorbij kan.

Grootste hinder voorbij

Rond 10 uur normaliseerde de situatie op de ring- en snelwegen. Enkel op de E17 richting Gent, tussen Aalbeke en Kortrijk-Oost en op het knooppunt E403-E17 in Aalbeke is er nog wat file.

Chaos op snelwegen richting Kortrijk: E403, A19, E17 én R8 volledig vast

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier