Centrum Heule tegen kerstvakantie deels terug open voor het verkeer

Als de weersomstandigheden mee zitten en het beton goed kan drogen, worden een aantal centrumstraten in Heule opnieuw opengesteld voor het verkeer. © NM
Redactie KW

De Mellestraat, de Heulsekasteelstraat, de Pastoriestraat en een deel van Heuleplaats zullen volgens schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (SP.A) tegen de kerstvakantie van dit jaar afgewerkt zijn.

In de Mellestraat, Heulsekasteelstraat, Pastoriestraat en op een deel van Heuleplaats legt de aannemer momenteel de klinkers. Begin december wordt de rijweg in beton gegoten. Het beton moet daarna nog uitharden. Als de weersomstandigheden goed zijn en het beton voldoende uitgehard is, gaan deze straten tegen de kerstvakantie terug open voor alle verkeer.

De riolerings- en wegeniswerken van fase 4 starten meteen ook vroeger dan gepland. Aannemer Vuylsteke kan een extra ploeg wegenwerkers inzetten en start daarom al in de week van 20 november 2017 aan de riolerings- en wegeniswerken van fase 4. Dat is de parking tussen Dudu-bakkerij Bossaert en de kerk, de zone rond de kerk en de toegangsweg tot het Lagaeplein. Door de inzet van deze extra ploeg wordt fase 4 eerder uitgevoerd dan fase 3. Tegen de kerstvakantie is ook fase 4 afgewerkt en terug open voor alle verkeer.

Verkeerssituatie

De werfzone blijft voorlopig wel afgesloten voor het verkeer, alle panden zijn te voet – of met de fiets aan de hand – bereikbaar. De parking Lagaeplein blijft bereikbaar via een alternatieve, bewegwijzerde route. De inrit wordt tijdelijk voorzien ter hoogte van de Zeger van Heulestraat 43/47, de uitrit ligt ter hoogte van huisnummers 35/37. De garageweg tussen de Zeger van Heulestraat en het Lagaeplein is wel enkel bereikbaar via de parking van de Vonke. De stad voorziet een veilige afscheiding tussen voetgangers en wagens op het plein voor het zwembad en OC De Vonke.

Vanaf 20 november mag er in de werfzone niet geparkeerd worden op het openbaar domein. Parkeren kan in de omliggende straten of op parking Lagaeplein. Vanaf de kerstvakantie zijn parking Lecot en de parking aan de kerk terug bereikbaar.

Na de kerstvakantie

Na de kerstvakantie start fase 3 van de heraanleg van Heuleplaats. Dat is op Heuleplaats tussen de Stijn Streuvelslaan en de Zeger van Heulestraat. De vijfde en laatste fase start in april, op dat moment wordt de Zeger van Heulestraat heraangelegd tot en met het brugje over de Heulebeek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier