CD&V vindt container op Leiebrug in Wervik niet kunnen

De CD&V vindt een container 'een brug te ver' © LVW
Redactie KW

Het tijdens de vijfdaagse Zomerkermis vijf dagen lang afsluiten van de Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud met een container vindt fractieleider Bercy Slegers (CD&V) niet kunnen.

Het tijdens de vijfdaagse Zomerkermis vijf dagen lang afsluiten van de Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud met een container vindt fractieleider Bercy Slegers (CD&V) niet kunnen. “Dit is een brug te ver”, oordeelt ze. “Een container is esthetisch geen zicht en getuigt toch niet van een goed nabuurschap? Het is precies of we een stad in oorlog zijn. Een container doet vooral denken aan maatregelen tegen terrorisme. Er is toch geen alarm voor terrorisme? Dus kunnen we toch op een vredelievende én creatieve manier samenwerken met de Fransen, niet ? Er zijn toch andere creatievere mogelijkheden om samen te werken met elkaar! Zoals het afsluiten met gewone nadars en signalisatie aan beide kanten van de grens.”

Er is toch geen alarm voor terrorisme?

Omdat de wegen- en rioleringswerken in de Sint-Medardusstraat nog volop aan de gang zijn, zal de Leiebrug met een container worden afgesloten van vrijdagmorgen om 8 uur tot dinsdagnamiddag om 16 uur. Een toch wel drastische maatregel maar het stadsbestuur ziet geen andere keuze. Alles gebeurde in overleg met stadsbestuur van Wervicq-Sud.

De wegen- en rioleringswerken in de Sint-Medardusstraat kennen een aanzienlijke vertraging. Aannemer Cnockaert Construct begon einde mei met anderhalve maand vertraging. Bedoeling was dat de Sint-Medardusstraat zou zijn afgewerkt tegen het bouwverlof. Nu zal het pas halfweg september zijn.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier