CD&V Heuvelland vraagt duidelijkheid over gewijzigde verkeerssituatie in Wijtschate

© EF
Redactie KW

De werken aan het kruispunt Ieperstraat – Staanijzerstraat – Houthemstraat in Wijtschate zijn afgerond en de verkeerssituatie is er grondig gewijzigd. CD&V Heuvelland maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid op dit kruispunt. “Vooral voor fietsers die vanuit het dorp komen, is de situatie erg gevaarlijk”, aldus CD&V.

“Ik merk dat het autoverkeer de gewijzigde situatie nog onvoldoende kent”, merkt raadslid Geert Debergh op. “Niet iedereen stopt aan het stopteken komende van Mesen en het autoverkeer komende vanuit de Ieperstraat richting Mesen is verplicht voorrang te verlenen aan de fietsers komende uit de Staanijzerstraat. Als je er een tijdje staat, merk je dat de situatie voor veel automobilisten verwarrend is.”

Nathan Duhayon vraagt om extra signalisatie te plaatsen om ongevallen te vermijden. “Er staan wel borden die de gewijzigde verkeerssituatie aangeven, maar meer opvallende signalisatie zou de kans op ongevallen verkleinen. De huidige verkeersborden zijn onduidelijk en gevaarlijk. Automobilisten die vanuit de Ieperstraat richting Mesen rijden krijgen de indruk dat ze zonder stoppen kunnen doorrijden. Een extra signalisatie die wijst op de mogelijke komst van fietsers uit de Staanijzerstraat is echt noodzakelijk”, besluit Nathan Duhayon.

Schepen frist voorrangsregels op

Bevoegd schepen Dirk Baekelandt frist ondertussen nog eens de voorrangsregels op. “Er staat een stop aan het kruispunt Staanijzerstraat-Houthemstraat als je komt van Mesen, dus dat betekent dat de voertuigen die komen van richting Ieper in de Ieperstraat voorrang hebben. Ook in de Houthemstraat staat een stopteken, dus hebben de voertuigen in de Ieperstraat die komen van richting Ieper voorrang. Het stopteken staat zo opgesteld dat de weggebruiker visueel meer zicht heeft op de voertuigen die komen van Mesen en Ieper om het kruispunt te dwarsen.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier