Canadabrug in Brugge even afgesloten voor voorbereidende werken

Redactie KW

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV is volop bezig met de voorbereiding van de grondige renovatie van de Canadabrug (of zogenaamde Buffelbrug) en de naastgelegen fietsers- en voetgangersbruggen.

Vooraleer deze werken van start gaan, moeten nog verschillende, voorbereidende onderzoeken worden uitgevoerd. In de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 februari staan tussen 22 uur en 4 uur een aantal kernboringen gepland.

De geplande proefboringen moeten meer zicht geven op de huidige toestand van de brug. Tijdens de werken wordt de Canadabrug volledig afgesloten voor het wegverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Bevrijdingslaan, Gulden Vlieslaan, Karel de Stoutelaan of Scheepsdalelaan naar de Koning Leopold I – laan en terug. De naastgelegen fietsers- en voetgangersbrug blijft wel open voor het verkeer.

Naast de kernboringen zijn de afgelopen weken ook al een aantal duikinspecties uitgevoerd en werd de begroeiing op de oevers ter hoogte van de brug verwijderd.

De start van de eigenlijke renovatiewerken aan de Canadabrug staat gepland voor begin 2018. Tegelijkertijd worden ook de naastgelegen fietsers- en voetgangersbruggen aangepakt. Waterwegen en Zeekanaal NV streeft naar een definitieve en duurzame oplossing. Concreet wil dit zeggen dat zowel de fietsers- en voetgangersbrug, die momenteel omwille van ernstige schade afgesloten is voor het verkeer, als de fietsers- en voetgangersbrug aan de andere kant van de Canadabrug volledig vernieuwd worden.

De werken worden gefaseerd uitgevoerd zodat steeds een van de twee fietsers- en voetgangersbruggen beschikbaar blijft. Het komende jaar worden alle voorbereidende stappen doorlopen (voorbereidende onderzoeken, ontwerp nieuwe fietsers- en voetgangersbrug, aanbestedingsprocedure, …).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier