Camping Weekend lokt 180 mobilhomes naar Aalbeke

Dit weekend streken zo’n 180 mobilhomes neer op de 17 hectare grote kampeerplaats op Avanco in Aalbeke. Motorhome-liefhebbers hebben er nood aan om samen te komen.

Op zaterdagmiddag kwamen de motorhomes aan op de kampeerplaats. © EDB

Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van Vanomobil Motorhomes met vestigingen in Deerlijk, Tremelo en Hoogstraten organiseerde het bedrijf dit weekend een Camping Weekend in Avanco in Aalbeke. “Tien jaar geleden pakten we op vraag van verschillende klanten al eens uit met een motorhome-weekend. Toen waren er 200 gezinnen aanwezig”, aldus Ignace Coudron en Véronique Vanhoo. “Motorhome-liefhebbers delen graag hun ervaringen met het reizen per motorhome en ze wisselen ook reis- en verblijfideeën uit“. Dit keer waren er 180 mobilhomes met 500 motorhome-liefhebbers.

Activiteiten

Op zaterdagmiddag 18 mei kwamen de motorhomes aan op de kampeerplaats. Ze konden deelnemen aan tal van activiteiten zoals wandeltochten, paintball, kooklessen, hoogteparcours, pottenbakken en een fiets- of mountainbiketocht met Sven Nys. Tijdens de reuze barbecue zaterdagavond waren er enkele mini-concerten met Wim Opbrouck. Zondagmorgen was er een uitgebreid ontbijt voorzien voor de deelnemers. De financiële bijdrage die de deelnemers betaalden worden geschonken aan Make A Wish, de Parkinson Liga en het Kinderkankerfonds.

West-Vlamingen

Onder de deelnemers waren er ook heel wat West-Vlamingen onder wie ook Wim Messely en Wendy Debruyne met hun dochtertje Goele. Het gezin dat in Wevelgem woont kocht vier jaar geleden een mobilhome, nadat ze eerst één gehuurd hadden om er een weekend mee naar Tongeren te trekken. “Als klant bij Vanomobil kregen we de uitnodiging voor dit weekend en daar gingen we graag op in“, zegt Wendy. “Zaterdag koos ze voor pottenbakken als activiteit, terwijl Wim zich met Goele waagde aan het hoogteparcours. “Het was een plezant weekend. De tijd vloog voorbij! De regen op zondagmorgen vinden we zelfs niet erg.” Het gezin vindt het interessant om te zien hoe andere mobilhomegebruikers te werk gaan. “Wij maakten al beginnersfoutjes in de eerste jaren. Zo hadden we de eerste keer geen lucifers mee en waaide onze luifel eens over doordat we hem niet goed vastmaakten. Dat was één van onze beginnersfoutjes. We zagen van andere gebruikers dat zij de luifel wat schuin laten aflopen. Op zo’n weekend zie je ook welke gadgets of accessoires handig zijn om te gebruiken, dat is altijd duidelijker als je echt ziet wat ermee gedaan wordt dan dat je enkel uitleg krijgt.

Wendy Debruyne, Goele en Wim Messely in één van de ontbijttenten.
Wendy Debruyne, Goele en Wim Messely in één van de ontbijttenten.© EDB

Het gezin houdt van kamperen met de mobilhome. “We maken niet veel plannen vooraf en houden ervan om niet een hele vakantie op dezelfde plaats te staan. Na zo’n vier dagen rijden we graag verder. Voor ons vervoer ter plaatse gebruiken we onze fietsen die we mee hebben. Op de Facebookgroep ‘Camperfriends’ leren we plaatsen kennen door ervaringen van andere gebruikers. Ook het programma De Columbus volgen we. Daar doen we ook ideeën op.”

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.