Campers zijn voortaan welkom op parking Damier in Kuurne

© OV
Olaf Verhaeghe

De gemeente Kuurne heeft voortaan twee plaatsen voorzien waar mobilhomes terechtkunnen. Daarvoor zijn een aantal parkeerplaatsen op parking Damier, vlak bij het centrum, omgetoverd tot camperplaatsen. “Veel meer dan een bord en wat verf kost het ons niet, maar nu hebben camperaars ook de mogelijkheid om hier in Kuurne even halt te houden”, klinkt het bij burgemeester Francis Benoit (CD&V).

De vraag om camperplaatsen in te richten klonk al langer bij fans van mobilhomes. Twee koppels Viviane Rogolle en Marc Debaveye en Katrien Decocker en Jaak Veys stapten op het gemeentebestuur af. “We gaan graag op hun voorstel in om op parking Damier twee camperplaatsen te voorzien”, aldus burgemeester Francis Benoit (CD&V). “Steeds vaker gaan kampeerders op zoek naar rustige plekjes centraal in onze regio. Kuurne is de ideale hotspot daarvoor. Je hebt alles dichtbij en staat op 10 minuten met de fiets in Kortrijk, als citytrip.”

“Veel meer dan een bord en wat verf kost het ons niet, maar nu hebben camperaars ook de mogelijkheid om in Kuurne even halt te houden”, aldus de burgemeester nog. Door de vele reisbeperkingen blijven veel mensen in eigen land. En daar wil Kuurne onder meer met de parkeerplaatsen voor grote mobilhomes op inspelen. “We dragen ons steentje bij om staycation mogelijk te maken”, stelt schepen van Toerisme Jan Deprez (CD&V). “Voor wie van cultuur en recreatie houdt is het kunstenparcours Contrei Live vlakbij, maar er zijn ook de erfgoedwandeling, de gezinszoektocht en de Belpopwandeling die sinds kort actief is.”

Campers zijn voortaan welkom op parking Damier in Kuurne
© OV

De campers kunnen vanaf donderdag terecht op parking Damier. Volgens schepen van Mobiliteit Francis Watteeuw (SP.A) is dat de ideale locatie. “Zowel het jaagpad als het centrum liggen op wandelafstand. Iedereen die hier komt, kan bovendien genieten van de natuur van het Vlaspark, de Groene Long of het Heulebeekdomein. En met de openbare barbecue in het Vlaspark hoef je zelfs niet ver te lopen om lekker zelf uitgebreid te koken.”

Wie wil kamperen op Damier mag er minstens 72 uur blijven staan. Vandaag is nog geen elektriciteit voorzien, maar daar komt heel binnenkort verandering in.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.