Cafés bereikbaar tijdens herstellingswerken Wervikstraat

De werken situeren zich momenteel vlak voor de inrit van de parking van 't Smiske. © LVW
Redactie KW

In een deel van de Wervikstraat in Geluwe worden herstellingswerken uitgevoerd. Naast de aansluiting asfalt-beton wordt ook het fietspad aangepakt. Het uitbreken van een betonplaat en het frezen van het asfalt behoren eveneens tot de opdracht.

Zowel café De 4 Winden als eetcafé ‘t Smiske blijven bereikbaar. Ter hoogte van ‘t Smiske was er jarenlang in de richting Geluwe een ferme bult in het wegdek en die wordt nu eindelijk weggewerkt.

De werken situeren zich momenteel vlak voor de inrit van de parking van ‘t Smiske. “Tot en met dit weekend zal de parking nog bereikbaar zijn”, aldus uitbater Pieter Verbrugghe. “Volgende week starten de werken aan de andere kant, we zoeken tegen dan nog een oplossing.”

Beide rijrichtingen

De werken worden uitgevoerd in beide rijrichtingen. Momenteel is de fase richting Geluwe aan de gang en staan er verkeerslichten. Er is dus beurtelings verkeer.

De Wervikstraat is een gewestweg (N311). De buurtbewoners kregen van de aannemer een brief. Op de website van de stad Wervik stonden de werken op een vroegere datum aangekondigd. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier