Buurt organiseert drink tegen knip in Maria’s Lindestraat in Rumbeke

De ondertussen fel gecontesteerde geplande knip in de Maria’s Lindestraat blijft leven. De buurtbewoners organiseren vrijdagavond een drink om de problematiek nogmaals te bespreken.

Voor de start van de gemeenteraad op 19 november voerden de buurtbewoners flink wat protest. (Foto SB) © Stefaan Beel

Met een informele drink willen de actievoerders bewijzen dat de geplande knip in de Maria’s Lindestraat nog altijd niet gewenst is. “Het hevige protest van enkele weken geleden is nog niet gaan liggen”, zegt woordvoerder Bram Verfaillie. “We zijn blij dat we, door onze mening te ventileren, de knip voor een maand hebben kunnen uitstellen, maar sindsdien heerst er radiostilte.”

De buurt hoopt dan ook dat mobiliteitsschepen Griet Coppé of burgemeester Kris Declercq vrijdagavond zullen langskomen. “We willen hen immers de namenlijst overhandigen van de mensen die onze petitie hebben getekend. Dat zijn er zo’n 1.100 die dit online hebben gedaan, nog eens ruim honderd hebben op papier hun handtekening geplaatst. Dat toont toch aan dat we niet alleen staan met onze verzuchtingen.”

Voor Bram en co is het duidelijk: de knip mag er niet komen. “We hebben nog altijd geen grondige argumenten gekregen waarom die wél wenselijk zou zijn. Er wordt geschermd met het verhaal dat de knip van hogerhand zou opgelegd zijn, maar daar klopt niks van. Dat kunnen we ook met documenten staven. Geen enkel studiebureau heeft een knip in de Maria’s Lindestraat aanbevolen.”

Tijdens de gemeenteraad van maandag 19 november werd de geplande knip tot december uitgesteld. “Maar zaterdag is het al 1 december. Wij willen graag zo snel mogelijk duidelijkheid. De knip moet minstens tot het einde van alle wegenwerken uitgesteld worden. En het liefst zien we die ook definitief afgevoerd.” (PVH)

De anti-knipdrink vindt vrijdag 30 november om 18.30 uur plaats ter hoogte van de Koestraat 104.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.