Buschauffeurs in regio Kortrijk hervatten maandag het werk: bonden en directie sloten akkoord

© BELGA
Redactie KW

Vanaf maandag rijden de bussen van De Lijn in de regio Kortrijk opnieuw volgens het boekje. Zaterdag en zondag rijdt al 85 pct van de bussen, meldt de directie.

Vrijdag bereikten de directie en vakbonden een akkoord, meldt De Lijn West-Vlaanderen. Dinsdag legden de chauffeurs het werk neer omwille van de gestegen werkdruk. Er worden deze maand nog vijf nieuwe chauffeurs aangeworven, en de directie geeft verder nog aan dat de rijtijden door de vele werken niet meer op punt stonden. “Met extra monitoring willen we deze realistischer maken.”

Behalve over de te hoge werkdruk klaagden de buschauffeurs ook over gevaarlijke omstandigheden aan de tijdelijke perrons en te weinig voorzieningen. “Reizigers die minder goed te been zijn en lijn 12 willen nemen naar het ziekenhuis, zullen binnenkort dichter bij het station kunnen opstappen”, is te lezen in een persbericht van de directie. “Een aantal lijnen zullen wisselen van vertrekplaats (terminal). De communicatie hierover wordt zo snel mogelijk voorzien.”

De Lijn verwijst de reizigers voor dit weekend nog door naar de site voor een overzicht van de lijnen die rijden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier