Busbegeleidster valt uit rijdende bus in Ingelmunster

© Getty Images
Redactie KW

Dinsdagnamiddag werden de kinderen van De Wingerd/De Zon met een autobus van een firma uit Izegem naar hun woning teruggebracht.

Tijdens de busrit gebeurde er een ongeval, waarbij de busbegeleidster uit de rijdende autobus viel. Even na 16 uur moest de buschauffeur hevig remmen. De busbegeleidster stond recht, kwam ten val en kwam op die manier tegen de nooddeur terecht, die zich vanzelf opende, waarna de busbegeleidster op het asfalt terecht kwam. De dienst 100 werd opgeroepen.

De busbegeleidster werd met vooral schaaf- en brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Izegem. Ze mocht intussen al de kliniek verlaten. De directeur – die opgeroepen werd – zorgde dan zelf voor de begeleiding, waarna de kinderen allemaal veilig thuis werden afgezet. Op dat moment waren er geen problemen meer met de nooddeur. Pas in het bedrijf zelf – na controle van de politie – stelde men een technisch mankement vast aan de nooddeur, die dan opnieuw zichzelf opende. De autobus werd uit het verkeer gehaald.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier