Burgemeester van Nieppe maakt grensversperring in Zakstraat in Nieuwkerke weer open

De burgemeester van Nieppe liet de berg aarde voor de helft verwijderen, zodat er weer voorlopig weer doorgang mogelijk is in de Zakstraat. © MD
Redactie KW

Heuvelland sloot maandag een aantal grenzen met Frankrijk af voor het verkeer. Zo ook de Zakstraat in Nieuwkerke (Heuvelland). De technische dienst deed dat door een hoop aarde op de weg te plaatsen. Die aarde werd intussen verwijderd op bevel van de burgemeester van Nieppe.

De Zakstraat ofte rue du Sac is een smalle weg die een verbinding binnendoor maakt tussen het grensgehucht Romarin en de grote steenweg van Armentières naar Bailleul. De ene zijde van de straat is Frankrijk (Nieppe), de andere kant België. De zate van de weg is eigenlijk Frans grondgebied, maar dat had de technische dienst van de gemeente Heuvelland niet belet had om daar toch een berg aarde neer te kappen.

De burgemeester van Nieppe had echter nog geen toelating gekregen van zijn prefectuur om de grenzen af te sluiten en liet de aarde dus weghalen.

Ondertussen was er overleg tussen de West-Vlaamse gouverneur en de Noord-Franse prefectuur. Tot een oplossing is gevonden, zal er in de Zakstraat in Nieuwkerke controle zijn door de lokale en federale politie. In Heuvelland is er enkel via vier toegangswegen verkeer van en naar Frankrijk mogelijk. In Nieuwkerke is dat via de Niepkerkestraat en de Seulestraat, in Loker via de Douanestraat en in Westouter via de Rodebergstraat. De doorgang daar blijft mogelijk als je kan aantonen dat het noodzakelijk is. Dat is zo voor grensarbeiders en goederentransport.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier