Burgemeester en schepen schilderen duidelijke boodschap op de weg: “Zet je licht aan!”

Schepen Annelies Vandenbussche spuit erop los, burgemeester Francis Benoit kijkt goedkeurend toe.© Olaf Verhaeghe
Schepen Annelies Vandenbussche spuit erop los, burgemeester Francis Benoit kijkt goedkeurend toe.© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Honderden tags, verspreid over de hele gemeente. Allemaal benadrukken ze het belang van goede fietsverlichting in deze donkere dagen. Burgemeester Benoit en schepen Vandenbussche van Kuurne gingen ondanks het slechte weer mee aan de slag. “Niet gezien worden op de weg is levensgevaarlijk”, klinkt het.

Het miezerige weer hield burgemeester Francis Benoit (CD&V) en schepen van Mobiliteit Annelies Vandenbussche (SP.A) donderdagmiddag niet tegen. Ze hielpen kort even mee om de tags van Licht in Kuurne op de weg te schilderen. Met die tekeningen wil de gemeente, in samenwerking met de politiezone Vlas, de weggebruikers attent maken om voldoende verlicht te zijn.

“Een goede zichtbaarheid is voor fietsers van groot belang”, zegt schepen Annelies Vandenbussche. “Het is levensgevaarlijk om nu onzichtbaar op de weg te gaan. Zowel ‘s morgens als tijdens de avondspits is het nog donker buiten. Wij willen als gemeente vol inzetten op die sensibilisering en de boodschap blijven herhalen. Nu ook op de weg zelf.”

 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe

In oktober werden in de Kuurnse scholen al preventieve fietscontroles uitgevoerd door de politiezone Vlas. Alle fietsers die toen niet in orde waren met hun fietsverlichting kregen tips, advies en een waarschuwing. Op die manier kreeg iedereen ruim de tijd om zijn fietsverlichting in orde te brengen. Maar de gemeente wil ook extra controles, vooral ‘s avonds. Een vraag waar de politiezone Vlas op in zal gaan.

“De extra fietslichtcontroles tijdens de donkere maanden worden verder uitgevoerd tot eind februari volgend jaar”, aldus burgemeester Francis Benoit. “We richten ons vanzelfsprekend niet enkel op scholieren en studenten. Iedereen die zonder fietsverlichting rijdt, kan geverbaliseerd worden. Altijd, het hele jaar door, ook in het weekend.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier