Burgemeester belooft maatregelen na nieuw ongeval Zwaantjesbrug

© Gemeente Wielsbeke
Redactie KW

Op vrijdag 17 augustus werd de Zwaantjesburg geramd door een vrachtwagen. Die was geladen met betonblokken. Eén betonblok stond geklemd tussen de brug en de N382. Een maand eerder reed een vrachtwagen met een vorkheftruck ook al tegen de brug. “De geknelde betonblok was een heel vreemd beeld. We zijn vragende partij voor extra maatregelen”, zegt Wielsbeeks burgemeester Jan Stevens (CD&V).

Onder de Zwaantjesbrug geldt er een hoogtebeperking van 4,20 meter. De N382 wordt uitgebaat door het Agentschap Wegen en Verkeer, de brug door De Vlaamse Waterweg nv. Volgens Stevens meldt AWV in zijn communicatie de hoogtebeperking. “AWV geeft de toelating om uitzonderlijk vrachtverkeer langs die weg te laten doorgaan.”

Volgens Stevens zijn de twee vrachtwagens niet de enige twee die de brug al raakten. “Toen ik er aankwam zag ik houtschilfers en bonen op de grond liggen. Ik vermoed dus dat er nog vrachtwagens de onderkant van de brug toucheren.”

Dat doet Stevens nadenken over de signalisatie bij de brug. Er hangt enkel een hoogtebeperkingsbord aan de brug zelf. “Wij zijn zeker vragende partij om de signalisatie ook al eerder mee te delen aan de bestuurders.”

“De N382 ter hoogte van de brug zal voor een zekere tijd afgesloten zijn. We wensen wel dat die brug open blijft tot we de brug aan het sas van Ooigem weer openen (rond half oktober, red.). Anders zal Ooigem helemaal afgezonderd zijn van Wielsbeke”, besluit hij. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier