Buren halen slag thuis: niet sneller dan 50 kilometer per uur in Waregemse Drogenboomstraat

Goed nieuws voor de inwoners van de Drogenboomstraat in Waregem: voortaan geldt er een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Vorige zomer lanceerden omwonenden een petitie, omdat de straat geteisterd wordt door hardrijders.

De buren van de Drogenboomstraat zijn de hardrijders beu en trokken vorige zomer met een petitie naar het stadsbestuur.© PNW
De buren van de Drogenboomstraat zijn de hardrijders beu en trokken vorige zomer met een petitie naar het stadsbestuur.© PNW

De inwoners trokken in juni aan de alarmbel, omdat de Drogenboomstraat al jaren geteisterd wordt door hardrijders, sluipverkeer en zwaar vrachtverkeer. “We houden iedere keer ons hart vast als we piepende remmen horen. Hier komen brokken van”, stelden Christoph Vande Kerckhove en Myriam Vandekerckhove, die een petitie met 96 handtekeningen overhandigden aan het stadsbestuur. Ze vroegen om een verlaging van de maximumsnelheid voor het deel van de straat dat buiten de bebouwde kom ligt. Die komt er nu, want je mag er voortaan niet sneller dan 50 kilometer per uur rijden.

Led-verlichting op komst

De bewoners zijn tevreden. “Maar we hopen dat er ook iets gedaan wordt aan het sluipverkeer, de verlichting en de staat van het wegdek”, reageert Myriam Vandekerckhove. Zo is de heraanleg van het kruispunt van de Drogenboomstraat en de Zultseweg én de installatie van een trajectcontrole op de Zultseweg opgenomen in de plannen van het stadsbestuur voor 2021. “Specifiek voor de Drogenboomstraat zal de gemeente de bestaande verlichting vervangen door led-verlichting, om de verkeersveiligheid te verhogen” , reageerde schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V). (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.