Brugse politierechter waarschuwt profvoetballers met zware voet

© BELGA
Redactie KW

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Elimane Coulibaly (36) een geldboete van 90 euro opgelegd voor een snelheidsovertreding op de autosnelweg. De rechter merkte op dat hij heel regelmatig profvoetballers ziet verschijnen in de rechtszaal en roept dan ook op om de snelheidslimieten te respecteren.

Elimane Coulibaly werd langs de E40 in Brugge geflitst aan een snelheid van 136 kilometer per uur. Die snelheid werd gecorrigeerd naar 127 per uur. De Senegalese oud-spits van KV Oostende kreeg een minnelijke schikking van 60 euro voorgesteld, maar werd alsnog gedagvaard omdat hij niet betaalde. “Die minnelijke schikking heb ik niet gezien, dat is mijn fout”, gaf Coulibaly op de zitting gedwee toe.

“We hebben hier precies iets met beroepsvoetballers”, zei de politierechter. “Hoe is dat toch mogelijk? Er komen er hier echt veel. Vorige week nog, en dat was een veel zwaardere snelheidsovertreding dan die van u.” Daarop vroeg een lachende Coulibaly onmiddellijk om welke collega het ging.

Tenslotte verwees de politierechter zoals gebruikelijk naar de dodelijke ongevallen met jonge profvoetballers. “Hier in Brugge applaudisseren ze dan in de 23ste minuut. Ik zou niet willen dat het met u ook gebeurt”, zei de politierechter die met zijn uitspraak doelde op het overlijden van Club Brugge-spits François Sterchele in 2008. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.