Brugse politie start campagne tegen drugs in het verkeer

Dirk Van Nuffel, Dolores David, Rani Hoste en Iris Maertens stellen de nieuwe verkeerscampagne voor. © Davy Coghe
Redactie KW

De Brugse politie start met een doorgedreven verkeerscampagne om te wijzen de gevaren van drugs en medicatie achter het stuur.Vorig jaar nam de lokale politie 81 positieve drugtesten af.

In 2011 werden slechts 45 bestuurders onder invloed van drugs door de lokale politie betrapt achter het stuur. Dat cijfer is volgens korpschef Dirk Van Nuffel de voorbije jaren bijna verdubbeld: 80 pv’s in 2015, 75 in 2016 en 81 in 2017. De voorbije twee maanden hebben ondertussen ook alweer 17 chauffeurs een positieve drugtest afgelegd.

Nood aan sensibilisering

Vorig jaar ging het om 53 gerichte en 28 reguliere controles. “Als we alcohol en drugs vergelijken, blijkt dat bij gerichte controles 7,6 procent van de chauffeurs positief is inzake alcoholmisbruik en 5,3 procent van de chauffeurs voor drugs. Er is dus nood aan sensibilisering (preventie) én aan gerichte verkeersacties (repressie)”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. Bijgevolg hebben de preventiedienst van de stad Brugge en de lokale politie een gezamenlijke werkgroep opgericht.

Verkeersacties

De stedelijke preventiedienst houdt infoacties in de uitgaansbuurten, op evenementen en festivals waaronder Kollektiv (13 april in Het Entrepot) en Nah Mean (5 mei in de MaZ). De politie Brugge zal meerdere verkeersacties op touw zetten in de maanden dat er geen BOB-campagne is. De eerste #ZAD actie is in april. U bent gewaarschuwd!

(SVK-foto Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier