Brugge kreeg dit jaar al 5.000 meldingen over openbaar domein

De stad kreeg dit jaar al 5.000 meldingen binnen over het openbaar domein. © gf
Stefan Vankerkhoven

De cluster Openbaar Domein van de stad Brugge handelde maandag haar 5.000ste melding van dit jaar af. Een melding over een losliggende kassei in de Westmeers.

Via het Meldpunt kunnen burgers gebreken of bekommernissen in Brugge aankaarten. Het meldpunt registreert en verwerkt meldingen over bijvoorbeeld putten in de rijweg of het voetpad, verstopte rioolputjes, verkeersonvriendelijke situaties, hinderlijke takken enzovoort.

Volgens schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) krijgt haar dienst dagelijks heel wat meldingen binnen. “Om deze meldingen in kaart te brengen, liet ik een opvolgingstool ontwikkelen. Via deze tool kunnen we de tendensen waarnemen en zien we de verhoudingen tussen de verschillende sectoren. De binnenstad staat met 1.802 meldingen op kop, dit komt hoofdzakelijk door het grote aantal meldingen van de gemeenschapswachten (969). Sint-Andries staat op de tweede plaats met 399 meldingen en Assebroek volgt op drie met 288 meldingen. Uit Zwankendamme komen het minste meldingen, namelijk 18.”

Overhangende takken

Uit een analyse van de cijfers blijkt dat een vierde van de meldingen (842) meldingen over het groen gaan: overhangende takken, afgevallen takken, groen na storm, bezorgdheid over gezondheid van een boom. 656 meldingen betreffen het wegdek, zoals losliggende tegels.

De meldingen worden normaal gezien binnen de maand verwerkt en beantwoord. Het gaat dus om ongeveer 500 meldingen per maand. Naast het meldpunt zijn er ook heel wat mensen die ook sms’en, Whatsappen of mailen met bekommernissenn. “Kleine zaken in orde brengen, maakt mensen heel gelukkig. Ik wens dan ook uitdrukkelijk de gehele groendienst, wegendienst en stadsreiniging te danken voor het oplossen van deze kleine problemen naast hun dagelijkse geplande taken. Steek eens een duimpje omhoog het zal hen plezier doen”, aldus Mercedes Van Volcem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier