De fietssnelweg die de stations van Kortrijk, Harelbeke en Waregem moet verbinden, wordt momenteel grondig voorbereid. De 15 kilometer lange fietsroute werd in het 't Spoor in Harelbeke omgezet op een 15 meter lange luchtfoto. Els Verhagen, gemeenteraadslid voor Groen, is ervan overtuigd dat ook veel Kuurnenaren die F7 zullen gebruiken. "Wordt er vanuit de gemeente geanticipeerd op de komst van de fietssnelweg? Waar en hoe wordt er een aanlooproute vanuit Kuurne voorzien?"

Schepen van Mobiliteit Francis Watteeuw (SP.A) ziet drie belangrijke verbindingen. "De N36d, het jaagpad en de Nieuwe Brug over de Leie. Over die N36d zit er goed nieuws in de pijplijn: de Rijksweg is nu opgenomen in het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. We hopen daar nu eindelijk een fietspad te kunnen leggen, met behulp van provinciale subsidies. De Nieuwe Brug, die binnenkort effectief vernieuwd wordt, biedt verbindingen met heel wat rustige wijken, richting het station van Harelbeke. Naar het jaagpad toe voorzien we fietssuggestiestroken in de Harelbeeksestraat. Fietspaden zijn er onmogelijk. Daarnaast plannen we ook een fietsas via de Sint-Katharinasteenweg, de Kattestraat, de Leiestraat en de Doornenstraat tot aan het jaagpad."

De fietssnelweg die de stations van Kortrijk, Harelbeke en Waregem moet verbinden, wordt momenteel grondig voorbereid. De 15 kilometer lange fietsroute werd in het 't Spoor in Harelbeke omgezet op een 15 meter lange luchtfoto. Els Verhagen, gemeenteraadslid voor Groen, is ervan overtuigd dat ook veel Kuurnenaren die F7 zullen gebruiken. "Wordt er vanuit de gemeente geanticipeerd op de komst van de fietssnelweg? Waar en hoe wordt er een aanlooproute vanuit Kuurne voorzien?"Schepen van Mobiliteit Francis Watteeuw (SP.A) ziet drie belangrijke verbindingen. "De N36d, het jaagpad en de Nieuwe Brug over de Leie. Over die N36d zit er goed nieuws in de pijplijn: de Rijksweg is nu opgenomen in het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. We hopen daar nu eindelijk een fietspad te kunnen leggen, met behulp van provinciale subsidies. De Nieuwe Brug, die binnenkort effectief vernieuwd wordt, biedt verbindingen met heel wat rustige wijken, richting het station van Harelbeke. Naar het jaagpad toe voorzien we fietssuggestiestroken in de Harelbeeksestraat. Fietspaden zijn er onmogelijk. Daarnaast plannen we ook een fietsas via de Sint-Katharinasteenweg, de Kattestraat, de Leiestraat en de Doornenstraat tot aan het jaagpad."