Bredense Zeelaan wordt fietsveiliger

Schepen voor Openbare Werken Erwin Feys en burgemeester Steve Vandenberghe in het aangepaste stukje Zeelaan. © MM
Redactie KW

In het kader van de heraanleg van het stuk Zeelaan tussen de Breeweg en de Keerweg werd ook het kruispunt Keerweg/Zeelaan opnieuw ingericht. De aanpassing van de voorrangsregeling moet zorgen voor een grotere verkeersveiligheid op het kruispunt.

“Na gunstig advies van de gemeentelijke verkeerscommissie werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om er de voorrangsregeling te wijzigen en fietsers voortaan voorrang te geven op de automobilisten”, legt burgemeester Steve Vandenberghe uit.

Wat betekent dit concreet voor de automobilisten? Wie uit de Zeelaan komt, moet voortaan voorrang verlenen aan het verkeer in de Keerweg. Hiervoor werd de nodige signalisatie aangebracht.

Veiligheid fietsers verhogen

Bestuurders die vanuit de Keerweg de Zeelaan inrijden, zullen voortaan voorrang moeten geven aan de fietsers op het doorlopend fietspad. “Tot slot moet de aslijn op het kruispunt vermijden dat autobestuurders nog in de verleiding komen om de bocht af te snijden, zoals dit vroeger wel eens het geval was.”

Met de verbreding wil het gemeentebestuur in de Zeelaan niet alleen voor meer comfort voor de automobilisten zorgen, maar ook de veiligheid voor de fietsers op het kruispunt Zeelaan/Keerweg verhogen.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.