Brandweer rukt uit voor lekkende container-aanhanger

Redactie KW

Wandelaars merkten zondagavond iets na zes uur een spoor op dat gevormd werd door een bruine substantie. Het goedje lekte uit een containeraanhangwagen en liep richting de openbare weg.

De brandweer van zone Fluvia moest zondagavond uitrukken naar de parking van de firma R. Vanden Berghe N.V. langs de Barmbeekstraat in Beveren-Leie. Wandelaars merkten iets na zes uur een spoor op die gevormd werd door een bruine substantie die uit een containeraanhangwagen lekte en richting de openbare weg liep.

Gepekelde paardenvellen

Omdat op de vrachtwagen geen ADR-bord aanwezig was, was het ook voor de brandweer niet meteen duidelijk welke substantie precies uit de container lekte. “Na enig zoekwerk en contact met de chauffeur die ter plaatse kwam, werd duidelijk dat de container geladen was met gepekelde paardenvellen”, verduidelijkt officier Freddy Devos van brandweerpost Beveren-Leie. “Die worden gepekeld om te bewaren. De container stond klaar om na het paasweekend verscheept te worden overzee .”

“Door een gat in de plastiekfolie onderaan de container, lekte inderdaad een bruine substantie die uiteindelijk ongevaarlijk bleek. Er werd nog even gevreesd dat het asfalt beschadigd was geraakt door de pekelsubstantie, maar ook dat bleek niet te kloppen. Vloeibare pekel wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor het berijdbaar houden van fietspaden tijdens de winterperiode.” Eens duidelijk waar het lek vandaan kwam, werd de parking door de brandweer schoongespoten . (NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten