Bouw nieuwe Leiebrug loopt nu al vertraging op

De nieuwe brug wordt straks 100 meter lang.© Pieterjan Neirynck
De nieuwe brug wordt straks 100 meter lang.© Pieterjan Neirynck
Redactie KW

De werken voor de bouw van de nieuwe brug over de Leie tussen Ooigem en Desselgem lopen nu al vertraging op. Het gaat fout bij de levering van onderdelen voor de wapening.

Sinds kort wordt tussen Ooigem en Desselgem een nieuwe brug over de Leie gebouwd. Maar nu al is er sprake van vertraging. Het probleem zit bij de bestelling van de onderdelen voor de nieuwe brug, en specifieker de wapening. Intussen wordt er wel al gewerkt aan de paalfunderingen voor de brug. Volgens de huidige planning zullen de onderdelen van het brugdek in september per schip aangeleverd worden. Het is nog altijd de bedoeling om de nieuwe brug begin volgend jaar te openen voor het verkeer.

De nieuwe brug wordt er eentje in staal van bijna 100 meter lang en 19 meter breed, te vergelijken met de Hoge Brug in Harelbeke. De werken in Ooigem en Desselgem maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Daarbij wil De Vlaamse Waterweg van de binnenvaart een sterker alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg. Zo zullen straks ook schepen met drie lagen containers onder de brug kunnen varen. De kosten voor de bouw worden geraamd op 5,8 miljoen euro. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.