De bedoeling van deze maatregel was om de parkeerdruk, of het 'luchthavenparkeren'aan te pakken. Na een uitgebreide evaluatie en in samenspraak met de bewoners wordt de zone nog verder uitgebreid. De definitieve inrichting geldt vanaf 1 juli 2020.

Door de nabijheid van de luchthaven, parkeren tal van vliegtuigreizigers in de straten van Raversijde. Omdat de parkeerdruk in bepaalde straten erg hoog werd, ondernam Stad Oostende stappen om te zoeken naar een gepaste oplossing. In 2019 werd voor het eerst een blauwe zone ingevoerd in het oostelijke deel van Raversijde en werden er ook verschillende bewonersvergaderingen georganiseerd.

"We hebben in het bestuursakkoord afgesproken dat de parkeerproblematiek in de wijk Raversijde wordt aangepakt. Het kan niet de bedoeling zijn dat de parkeerdruk wordt verhoogd door vliegtuigreizigers die hun wagen parkeren in de wijk en de bewoners zelf geen parkeerplaats meer vinden", verduidelijkt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA).

Vanaf 1 juli wordt de blauwe zone verder uitgebreid en definitief ingericht. "Deze beslissing is het eindresultaat van enkele bewonersvergaderingen en wordt dan ook gedragen door de bewoners van de wijk Raversijde", aldus Björn Anseeuw.

De blauwe zone wordt aangeduid met zoneborden. In deze zone is parkeren toegelaten met de parkeerschijf van 9 tot 20 uur. Je kan maximum 8 uur aan één stuk parkeren. Het gebruik van de parkeerschijf is voorgeschreven op alle dagen. De beperkte parkeertijd geldt niet voor personen die in het bezit zijn van een bewonerskaart.

De bedoeling van deze maatregel was om de parkeerdruk, of het 'luchthavenparkeren'aan te pakken. Na een uitgebreide evaluatie en in samenspraak met de bewoners wordt de zone nog verder uitgebreid. De definitieve inrichting geldt vanaf 1 juli 2020.Door de nabijheid van de luchthaven, parkeren tal van vliegtuigreizigers in de straten van Raversijde. Omdat de parkeerdruk in bepaalde straten erg hoog werd, ondernam Stad Oostende stappen om te zoeken naar een gepaste oplossing. In 2019 werd voor het eerst een blauwe zone ingevoerd in het oostelijke deel van Raversijde en werden er ook verschillende bewonersvergaderingen georganiseerd. "We hebben in het bestuursakkoord afgesproken dat de parkeerproblematiek in de wijk Raversijde wordt aangepakt. Het kan niet de bedoeling zijn dat de parkeerdruk wordt verhoogd door vliegtuigreizigers die hun wagen parkeren in de wijk en de bewoners zelf geen parkeerplaats meer vinden", verduidelijkt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA).Vanaf 1 juli wordt de blauwe zone verder uitgebreid en definitief ingericht. "Deze beslissing is het eindresultaat van enkele bewonersvergaderingen en wordt dan ook gedragen door de bewoners van de wijk Raversijde", aldus Björn Anseeuw.De blauwe zone wordt aangeduid met zoneborden. In deze zone is parkeren toegelaten met de parkeerschijf van 9 tot 20 uur. Je kan maximum 8 uur aan één stuk parkeren. Het gebruik van de parkeerschijf is voorgeschreven op alle dagen. De beperkte parkeertijd geldt niet voor personen die in het bezit zijn van een bewonerskaart.