Blankenbergs schepencollege stelt studiebureau aan voor heraanleg Van Maerlantstraat

Het gemeentebestuur wil ook de Van Maerlantstraat aanpakken.© Wim Kerkhof
Het gemeentebestuur wil ook de Van Maerlantstraat aanpakken.© Wim Kerkhof
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het Blankenbergse college van burgemeester en schepenen heeft het studiebureau aangesteld voor de heraanleg van de Van Maerlantstraat. Bedoeling is om ook het kruispunt met de Vredelaan, dat nu bij Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gecatalogeerd staat als zwart punt, in eenzelfde beweging veiliger te maken.

Sandy Buysschaert, schepen voor Openbare werken: “Met de aanstelling van het studiebureau zetten we opnieuw een eerste concrete stap voor de heraanleg van een schoolomgeving. Verkeersveilige schoolomgevingen zijn een bijzonder aandachtspunt voor onze bestuursploeg en ik ben blij dat we op korte termijn toch heel wat in beweging konden zetten. “

Schoolomgeving structureel veiliger maken

“Aan het begin van de legislatuur hebben we alle schoolomgevingen al voorzien van duidelijke wegmarkeringen maar met de heraanleg van de Van Maerlantstraat maken we werk van het structureel veiliger maken van de schoolomgeving.”

“Binnenkort zitten we met het Vlaams gewest en de schooldirectie rond de tafel en bekijken we hoe we de krachten kunnen bundelen De omgeving biedt enorme kansen.”

Eerst mobiliteit in kaart brengen

“Het studiebureau krijgt naast de heraanleg ook de opdracht om eerst de mobiliteit in de omgeving in kaart te brengen. Op basis van die bevindingen moet dan de heraanleg vorm krijgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier