Blankenberge wil extra treinen vanuit Brugge blijven behouden

Redactie KW

Het stadsbestuur van Blankenberge gaat bij federaal minister Galant aankloppen inzake de treinverbinding van en naar Brussel-Nationale Luchthaven.

Eerder keurde de gemeenteraad van Blankenberge een motie goed over de nieuwe dienstregeling van de NMBS. Daarin wordt een uitgebreide dienstverlening inzake frequentie en aantal treinen van en naar de kustgemeente aangekaart. De bevoegde federale minister Jacqueline Galant beloofde dit verder te onderzoeken.

In de nieuwe regeling werd Blankenberge amper één keer per dag verbonden met de luchthaven: om 7.15 uur heen en om 14.59 uur terug. “Deze trein keert echter leeg terug naar Brugge om 16.45 uur”, aldus burgemeester Patrick De Klerck van Blankenberge. “Vandaar dat we de minister suggereerden om de treinverbinding, die aankomt in Blankenberge om 16.45 uur vanuit Brussel-Nationale Luchthaven, niet leeg te laten terug rijden naar Brugge, maar deze trein om 17.15 uur met reizigers te laten terugkeren naar Brugge. Daardoor wordt een extra vervoerswaarde gecreëerd.”

Structureel doorrijden tot in Blankenberge

“Vanwege het grote aantal reizigers naar onze badplaats door het mooie weer, liet de NMBS bovendien voor lijn 51, Brussel-Nationale Luchthaven – Brugge, treinen doorrijden naar Blankenberge”, vervolgt de burgemeester. “‘s Avonds vertrekken er ook meer treinen vanuit Blankenberge. Deze beslissing kunnen we enkel maar toejuichen. We vragen dan ook deze extra mogelijkheden niet enkel op piekmomenten aan de reizigers aan te bieden, maar structureel te integreren in het aanbod van de NMBS.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier