Blankenberge voorziet overgangsperiode parkeerbeleid

Burgemeester Daphné Dumery en schepen van mobiliteit Sandy Buysschaert stelden maandag het nieuwe parkeerbeleid voor in het stadhuis.
Redactie KW

De invoering van het nieuw parkeerbeleid in Blankenberge wordt met een maand uitgesteld. Alle bestaande kaarten blijven nog geldig tot eind januari.

De invoering van het nieuwe parkeerbeleid in Blankenberge wordt met een maand uitgesteld. Alle bestaande kaarten, zowel abonnementen als bewonerskaarten, blijven nog geldig tot eind januari. “Het nieuwe parkeerbeleid vraagt heel wat voorbereiding”, aldus schepen van mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V). “December is traditioneel een drukke periode voor het parkeerbedrijf OPC. Met de uitrol van het nieuwe parkeerbeleid ervan wordt een nog grotere piek van aanvragen verwacht. Omdat OPC een administratieve achterstand heeft, wordt een overgangsperiode voorzien.”

Informatiefolder en zoneborden

Het stadsbestuur maakte met het parkeerbedrijf enkele afspraken. Zo worden de openingsuren van de Parkingshop uitgebreid. De controles zullen zich voorlopig beperken tot straten waar nu al betalend parkeren en blauwe zone van toepassing is. Het parkeerbedrijf is intussen wel gestart met de verspreiding van de informatiefolder. Het e-loket is sinds vorige week beschikbaar via de website: www.parkeren.be/blankenberge.

“De voorbije weken werd achter de schermen al heel wat werk verricht. Onze technische dienst plaatste de noodzakelijke zoneborden en heel wat herhalingsborden. We voorzien ook nog informatieve borden aan de invalswegen, waarbij we de goedkope randparkings duidelijk onder de aandacht brengen”, aldus nog Sandy Buysschaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier