Binnenkort verkeershinder door werken A11

Redactie KW

De bouw van de nieuwe A11 snelweg tussen Brugge en Knokke-Heist leverde tot heden weinig verkeersproblemen op, maar dat kan vanaf 19 oktober veranderen.

Dan schakelen de werken aan het op- en afrittencomplex aan de Blankenbergse Steenweg een versnelling hoger en zal het verkeer vanuit alle richtingen omgeleid worden. Om de overlast te beperken, gaf het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vrijdag een overzicht.

De werken aan de twaalf kilometer lange A11 zijn in volle gang en schieten goed op. Tot op heden ondervond het verkeer weinig hinder. Op de N31 en de Blankenbergse Steenweg moet het verkeer wel op versmalde rijstroken, maar binnenkort starten daar de werken aan het nieuwe op- en afrittencomplex. Vanuit alle richtingen zullen er omleidingen zijn.

Voor het verkeer dat vanuit Brugge naar Blankenberge of Zeebrugge gaat, verandert er weinig. Wie naar Knokke-Heist moet, zal niet langer via de Stationsweg kunnen, maar via de Zeelaan worden omgeleid. Vanuit Knokke-Heist zijn er wel enkele veranderingen. Wie door wil naar Brugge, wordt via de Blankenbergse Steenweg over de N31 geleid. Bestuurders die naar Zeebrugge moeten, zullen iets verder moeten doorrijden dan normaal en dan rechtsomkeer maken voor ze op de N31 komen.

Vanuit Zeebrugge zijn er ook geen problemen in de richting van Brugge, maar wie naar Knokke-Heist wil, moet ook via de Blankenbergse Steenweg en de Zeelaan.

Ook aan de Havenrandweg-Zuid zullen er werken zijn. Die weg wordt namelijk verbreed en omgevormd tot de A11. Hier moeten bestuurders zowel vanuit Brugge als Knokke-Heist een klein ommetje maken via de Interhavenweg.

Er worden ook alternatieve fietsroutes voorzien. De omleidingen zullen van kracht zijn tot de zomer van 2017, dus bijna tot het einde van de werken. Volgend jaar volgt er ook een nieuw circulatieplan ter hoogte van Knokke-Heist. Dan zullen daar de werken aan het nieuwe complex een nieuwe fase ingaan.

AWV meldt dat de bouw van de A11 op schema zit, en dat de voorziene opening in het najaar van 2017 zal gehaald worden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier