Binnenkort parkeergeld betalen via app of sms in Poperinge

© MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Vanaf halfweg november kan je in Poperinge, benevens via de bestaande parkeerautomaten, je parkeergeld ook via de 4411-app of via sms betalen.

“Er was al langer vraag naar meer betaalmogelijkheden voor parking in de stad. Tijdens de coronaperiode bleek een investering in parkeersoftware meer dan ooit noodzakelijk. Sommige mensen raakten de parkeermeters liever niet aan”, zegt schepen van Mobiliteit Klaas Verbeke (CD&V).

Het stadsbestuur besliste om in zee te gaan met Be-Mobile, ook bekend als 4411. De software maakt het mogelijk om parkeergeld via een mobiele app, via een webpagina of via sms te betalen.

Vanaf de invoering, halfweg november, vind je de praktische instructies terug op alle parkeerautomaten.

Ook nog muntjes

Poperinge kiest hiermee voor extra service en gebruiksgemak, maar wie liever muntjes gebruikt kan dat ook nog steeds. Met de app of via sms kan je je parkeeractie al opstarten vanuit je wagen en krijg je meldingen van lopende parkeersessies. Zo hoef je dus niet op je klok te kijken en vermijd je parkeerboetes. Je betaalt enkel je effectieve parkeertijd met een kleine transactiekost (25 cent), er zijn geen abonnementskosten aan verbonden. De app is ook te gebruiken in heel wat andere steden.

(AHP-Foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.