Vandaag mag je nog 120 km/u rijden op het grootste deel van de R8, maar op vraag van het stadsbestuur zelf gaat dat maximum dus naar beneden. Groen Kortrijk die het voorstel deed in de gemeenteraad is tevreden met de beslissing maar vindt dat die niet ver genoeg gaat. "Ook op de E17 hadden we graag een verlaging van de maximumsnelheid gezien", laten zij weten.

"De overlast in de woonwijken rond de E17 is enorm en ook de gezondheidsimpact is erg groot. We betreuren met Groen dan ook dat Minister Weyts niet wil ingaan op de vraag van de stad. De minister kiest enkel voor het gemakkelijke deel van het voorstel. Nochtans zijn de effecten van de snelheidsverlaging enorm op gebied van lawaai, verkeersveiligheid en luchtkwaliteit."

"Het invoeren van de snelheidsverlaging is een maatregel van gezond verstand. We hopen dat een volgende Vlaamse Regering wel de nodige daadkracht en durf aan de dag zal leggen om tot goed beleid te komen. De Kortrijkzanen verdienen beter dan dit half werk van Weyts", aldus Groen Kortrijk.

Wanneer de beperkingen precies zullen worden ingevoerd is nog niet duidelijk.

(AN)

Vandaag mag je nog 120 km/u rijden op het grootste deel van de R8, maar op vraag van het stadsbestuur zelf gaat dat maximum dus naar beneden. Groen Kortrijk die het voorstel deed in de gemeenteraad is tevreden met de beslissing maar vindt dat die niet ver genoeg gaat. "Ook op de E17 hadden we graag een verlaging van de maximumsnelheid gezien", laten zij weten."De overlast in de woonwijken rond de E17 is enorm en ook de gezondheidsimpact is erg groot. We betreuren met Groen dan ook dat Minister Weyts niet wil ingaan op de vraag van de stad. De minister kiest enkel voor het gemakkelijke deel van het voorstel. Nochtans zijn de effecten van de snelheidsverlaging enorm op gebied van lawaai, verkeersveiligheid en luchtkwaliteit." "Het invoeren van de snelheidsverlaging is een maatregel van gezond verstand. We hopen dat een volgende Vlaamse Regering wel de nodige daadkracht en durf aan de dag zal leggen om tot goed beleid te komen. De Kortrijkzanen verdienen beter dan dit half werk van Weyts", aldus Groen Kortrijk.Wanneer de beperkingen precies zullen worden ingevoerd is nog niet duidelijk.(AN)