Op zaterdag controleerde de politie van 7.00 tot 19.00 uur 3.848 voertuigen op snelheid, 413 (of 10.7 procent) van hen krijgen binnenkort een boete in de bus. De zondagsrijders deden het met 257 boetes op 4.290 gecontroleerde voertuigen iets beter. De politie flitste onder andere in de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, de Pottelberg, de Rekkemsestraat en de Marksesteenweg in Marke. Ook de Kwabrugstraat, Tombroekstraat en Aalbeeksestraat in Rollegem moesten eraan geloven. In Kortrijk waren dat de Doornikserijksweg, de Koning Albertstraat (zone 30) en de Rijselsestraat (zone 30).

"Over de 2 dagen reed 8,3% van de gecontroleerde bestuurders te snel. De aangekondigde snelheidscontroles en zichtbare politieaanwezigheid hebben hun effect niet gemist", klinkt het bij de arm der wet.

Daarnaast controleerden de agenten ook in de fietszone, waar de rallypiloten netjes achter de fietsers bleven. Op zaterdagmorgen moesten ze 81 voertuigen takelen zodat de servicezone vrij kon gemaakt worden voor de rallyteams. Er werden ook 29 PV's voor parkeerovertredingen opgesteld: parkeren op het fietspad, het voetpad, de busstrook .... De controles gebeurden zowel in het centrum van Kortrijk als in de omgeving van het parcours. Uitschieter hierbij was het aantal foutparkeerders (23) op het fietspad in de Moeskroensesteenweg in Aalbeke. In totaal werden dus zo'n 699 boetes uitgedeeld.

Een piloot en zijn co-piloot werden tot slot preventief naar de spoeddienst overgebracht na een crash tijdens de klassementsproef in Bellegem.

Op zaterdag controleerde de politie van 7.00 tot 19.00 uur 3.848 voertuigen op snelheid, 413 (of 10.7 procent) van hen krijgen binnenkort een boete in de bus. De zondagsrijders deden het met 257 boetes op 4.290 gecontroleerde voertuigen iets beter. De politie flitste onder andere in de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, de Pottelberg, de Rekkemsestraat en de Marksesteenweg in Marke. Ook de Kwabrugstraat, Tombroekstraat en Aalbeeksestraat in Rollegem moesten eraan geloven. In Kortrijk waren dat de Doornikserijksweg, de Koning Albertstraat (zone 30) en de Rijselsestraat (zone 30)."Over de 2 dagen reed 8,3% van de gecontroleerde bestuurders te snel. De aangekondigde snelheidscontroles en zichtbare politieaanwezigheid hebben hun effect niet gemist", klinkt het bij de arm der wet. Daarnaast controleerden de agenten ook in de fietszone, waar de rallypiloten netjes achter de fietsers bleven. Op zaterdagmorgen moesten ze 81 voertuigen takelen zodat de servicezone vrij kon gemaakt worden voor de rallyteams. Er werden ook 29 PV's voor parkeerovertredingen opgesteld: parkeren op het fietspad, het voetpad, de busstrook .... De controles gebeurden zowel in het centrum van Kortrijk als in de omgeving van het parcours. Uitschieter hierbij was het aantal foutparkeerders (23) op het fietspad in de Moeskroensesteenweg in Aalbeke. In totaal werden dus zo'n 699 boetes uitgedeeld. Een piloot en zijn co-piloot werden tot slot preventief naar de spoeddienst overgebracht na een crash tijdens de klassementsproef in Bellegem.