Bijna 250.000 euro om veiligheid aan tien Meense scholen te verhogen

© gf
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

“Kinderen zijn de toekomst”, een stelling die te pas en te onpas in heel wat situaties naar voren wordt geschoven. In Menen blijft het echter niet bij een holle zin, maar wordt daadwerkelijk ingezet op de veiligheid van de kinderen. “We investeren meer dan 200.000 euro om de veiligheid rond tien scholen te verhogen”, klinkt het bij een tevreden schepen Patrick Roose.

244.788.66 euro, het exacte bedrag dat op korte termijn in de schoolomgevingen zal worden gepompt. Het doel? De veiligheid van de schoolgaande jeugd verhogen op een efficiënte en vooral groene manier. “Dankzij een gezamenlijke inspanning van zowel onze stadsmedewerkers als verkeersdeskundigen en zelfs de politie, zullen we tien schoolomgevingen aanpakken. Het worden telkens op maat gemaakte maatregelen die aangepast zullen worden naar iedere specifieke situatie.”

Subsidies

Schepen Patrick Roose vult meteen ook aan dat een flink deel van de investering door middel van subsidies zal worden bekostigd. “Onze tien dossiers werden door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters goedgekeurd, waardoor 119.206,71 euro wordt opgevangen door een subsidieregeling. Zebrapaden met ledverlichting, octopuspalen, verhoogde plateaus of digitale borden die de snelheidsbeperking in de verf zetten? Het zijn de mogelijkheden die op tafel liggen om ieder van de tien zones aan te pakken.”

De totaliteit van de ingrepen zal worden opgeleverd voor de start van het nieuwe schooljaar, 1 september 2020.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier