Bijna 11.000 euro geïnd bij controles in De Haan en Bredene

© (Foto GF)
Redactie KW

Bij gezamenlijke verkeerscontroles van de politie van Bredene/De Haan, Douane & Accijnzen en de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) aan de Expressweg te De Haan en langs de Koninklijke Baan te Bredene werd afgelopen weekend bijna 11.000 euro (10.688 om exact te zijn) aan achterstallige penale boetes en belastingen geïnd.

Alle passerende voertuigen werden in de nacht van zaterdag op zondag door Douane & Accijnzen en VLABEL gescand om te zien of er nog iets openstond. Als er op basis van de nummerplaat iets opvallends werd vastgesteld, pikten motorrijders van de politie en/of de douane het betreffende voertuig uit het verkeer en begeleidden het naar de controleplek. De politie nam de algemene en verkeerscontroles voor haar rekening met specifieke focus op alcohol en drugs achter het stuur.

Zes bestuurders legden een positieve ademtest af en hun rijbewijs werd zes uur ingehouden. Twee bestuurders bliezen alarm en dienden hun rijbewijs voor drie uur in te leveren. Er werd een onmiddellijke inning van 116 euro opgesteld wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel en er werden twee inbreuken vastgesteld op de taxi-wetgeving en een proces-verbaal uitgeschreven wegens zwartwerk. Verder werden zes processen-verbaal van waarschuwing opgesteld wegens technische gebreken of het niet kunnen vertonen van documenten.

Tijdens de actie werd ook een voertuig gecontroleerd dat eerder opgemerkt werd naar aanleiding van een vermeende inbraak. Het bleek uiteindelijk niet om inbrekers te gaan, maar de bestuurder had reeds een rijverbod lopen, had teveel gedronken en legde een positieve speekseltest voor drugs af.

VLABEL kon tijdens de actie 2.103 euro niet betaalde verkeersbelastingen innen. Douane & Accijnzen controleerde met inzet van een speurhond controles op bezit van verdovende middelen. Er werden twee processen-verbaal opgesteld wegens bezit van gebruikershoeveelheden. Verder konden ze 8.585 euro aan openstaande penale boetes innen. Drie wagens werden in beslag genomen omdat het openstaande saldo niet onmiddellijk kon betaald worden.

De politie van Bredene/De Haan zet regelmatig geïntegreerde controleacties op samen met andere overheidsdiensten. Onlangs nog met de sociale inspectie. “Dergelijke controles zijn interessant voor alle deelnemende diensten. Het feit dat we de krachten bundelen zorgt ervoor dat we allemaal veiliger, meer gespecialiseerd en efficiënter kunnen werken. Het is de bedoeling om dit in de toekomst te blijven doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier