Bijna 1 bestuurder op 5 rijdt te snel in centrumstraten van Kortrijk

© iStock
Redactie KW

Gerichte acties tegen verkeersonveilig rijgedrag op weekendnachten in Kortrijk leveren opmerkelijke resultaten op. Bijna 1 op 5 rijdt te snel in de centrumstraten.

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 september controleerde de verkeerspolitie van de PZ Vlas op verschillende locaties in het centrum van Kortrijk op overdreven snelheid, alcoholmisbruik en andere verkeersinbreuken. De controles werden uitgevoerd in onder meer de Gentsesteenweg, de Rijselsestraat, de Koning Albertstraat, de Hendrik Consciencestraat en de Groeningelaan. Ook fietsers werden gecontroleerd.

De snelheidscontroles vonden plaats van 20 tot 3 uur. In totaal reden 768 voertuigen voorbij de flitsauto. 129 bestuurders reden te snel, wat overeenkomt met 16,7%. Opmerkelijk was dat ook heel wat taxichauffeurs in overtreding waren. Vier van die hardrijders haalden in de Rijselsestraat en de Koning Albertstraat, waar zone 30 geldt, snelheden van meer dan 80 km/u. Zij zullen hun rijgedrag moeten verantwoorden op de rechtbank en riskeren een intrekking van hun rijbewijs voor 15 dagen. In de Groeningelaan reed meer dan de helft van de bestuurders te snel

“Ik wil uitdrukkelijk de politiemensen bedanken voor het sterke werk dat zij leveren. De verkeerscowboys in onze stad worden effectief aangepakt. Het is onaanvaardbaar dat auto’s aan meer dan 80 km/u door het centrum scheuren. Samen met de politie ga ik ervanuit dat justitie nu streng optreedt tegen die verkeerscowboys. Als burgemeester heb ik de politie gevraagd om nog dergelijke controles uit te voeren zodat iedereen gewaarschuwd is”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier