Bezwaarschrift tegen herinrichting van Brugs stationsplein

Redactie KW

De Stichting Marcus Gerards heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouwaanvraag van De Lijn voor de herinrichting van het stationsplein in Brugge.


© BENNY PROOT

Andries van den Abeele, voorzitter van vzw Marcus Gerards, noemt het onbegrijpelijk dat Ruimte Vlaanderen het stadsbestuur, De Lijn en NMBS niet toe verplicht om een gezamenlijk plan op te maken voor het volledige stationsplein. “Openbare besturen gaan hier gewoon hun eigen gang op een plein waarvan ze elk ongeveer de helft beheren. Dit is noodlottig voor het stationsplein en heeft er al toe geleid dat de stad Brugge een onnozel fonteintje liet aanleggen. Een coherente visie voor het hele plein is noodzakelijk.”

“Het moet opnieuw mogelijk zijn dat privéwagens reizigers kunnen brengen of ophalen zo dicht mogelijk bij de in- en uitgang van het station. Het blijft onaanvaardbaar dat men passagiers op meer dan 100 meter van de in- en uitgang moet op- of uitladen,” vindt hij. De verdeling van het plein in twee afzonderlijke en tegengestelde delen is voor de vzw onaanvaardbaar. “De verschillende bushokjes onderstrepen de tweedeling van het plein. Dit mag niet worden toegestaan.”

“De lijnwinkel staat pal voor het rechtse gedeelte van het beschermde stationsgebouw en belemmert het zicht op dit erfgoed”, aldus nog de vzw Marcus Gerards.

(SVK – Foto a-BP)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.