Pannenaar Wim Janssens uitte zijn ongenoegen al op FB en in de krant over de slecht aangelegde verkeersdrempels in de Brouwersstraat, Tegethofflaan en Verenigingsstraat en vreest dat het volgende rampenscenario er nu staat aan te komen: "Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen? Voor de heraanleg van de Koninginnelaan, Astridlaan, Kinonlaan, Beerlantlaan, Leopold II laan, Clos Normandstraat, Depagelaan en de Kunstenaarslaan zal weeral gebruik worden gemaakt van de te scherpe betonnen trottoirranden als rand voor de 'verhoogde inrichtingen'. Ook dezelfde grijze materialen worden gebruikt. Onze fractie vraagt na de oplevering van de werken in de Brouwerstraat, Tegethofflaan en Verenigingsstraat een grondige evaluatie. Zowel op vlak van kwaliteit als van kostprijs. Hierna kan het volgende project rond de Koninginnelaan in alle ernst besproken en beslist worden. Wij vragen dus aan de gemeenteraad om dit punt uit te stellen tot na de oplevering van het voorgaande project. Het college van burgemeester en schepenen wil te allen prijze dat deze projecten op hun palmares komen voor de verkiezingen. Ten koste van de bewoners, tweedeverblijvers en de bezoekers van onze gemeente.

We gaan natuurlijk niet meer dezelfde types gebruiken

Johan Blieck, schepen openbare werken reageert: "Ik denk zeker niet aan uitstellen. Het is inderdaad zo dat het definitieve ontwerp voor deze 8 straten op dezelfde manier ontworpen is. Dat komt omdat het ontwerp op 28 juni is gearriveerd op de gemeente en niet meer kon worden aangepast. We gaan natuurlijk niet meer dezelfde types gebruiken en de oplossing van de Brouwersstraat doortrekken. Dit zal ik ook op deze manier in de gemeenteraad communiceren. Voor de rest is het ontwerp nagenoeg identiek aan het voorontwerp dat reeds in juni 2015 unaniem zonder opmerkingen in de GR werd goedgekeurd. Ook toen had de oppositie en haar specialist ter zake geen opmerking over dit type verkeersdrempel. Er zijn echter koppige mensen die ons dit via Facebook gaan verwijten. Voor de Brouwersstraat is er een oplossing uitgewerkt en zal alles helemaal in orde zijn tegen de oplevering van de werken. We gaan de oplossing voor de Brouwersstraat gewoon doortrekken naar de werken rond de Koninginnelaan. De fasering van de werken zal na aanbesteding worden besproken met de aannemer, en de werken zouden starten in 2018. Mijnheer Janssens wil gewoon alles plat leggen maar De Panne verdient beter dan dat. De vernieuwing en opwaardering van het openbaar domein moet verder gaan om de mensen in een mooie omgeving te laten wonen. Het is niet mijn schuld dat er de vorige legislatuur weinig is gebeurd!"

(MVP)

Pannenaar Wim Janssens uitte zijn ongenoegen al op FB en in de krant over de slecht aangelegde verkeersdrempels in de Brouwersstraat, Tegethofflaan en Verenigingsstraat en vreest dat het volgende rampenscenario er nu staat aan te komen: "Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen? Voor de heraanleg van de Koninginnelaan, Astridlaan, Kinonlaan, Beerlantlaan, Leopold II laan, Clos Normandstraat, Depagelaan en de Kunstenaarslaan zal weeral gebruik worden gemaakt van de te scherpe betonnen trottoirranden als rand voor de 'verhoogde inrichtingen'. Ook dezelfde grijze materialen worden gebruikt. Onze fractie vraagt na de oplevering van de werken in de Brouwerstraat, Tegethofflaan en Verenigingsstraat een grondige evaluatie. Zowel op vlak van kwaliteit als van kostprijs. Hierna kan het volgende project rond de Koninginnelaan in alle ernst besproken en beslist worden. Wij vragen dus aan de gemeenteraad om dit punt uit te stellen tot na de oplevering van het voorgaande project. Het college van burgemeester en schepenen wil te allen prijze dat deze projecten op hun palmares komen voor de verkiezingen. Ten koste van de bewoners, tweedeverblijvers en de bezoekers van onze gemeente.Johan Blieck, schepen openbare werken reageert: "Ik denk zeker niet aan uitstellen. Het is inderdaad zo dat het definitieve ontwerp voor deze 8 straten op dezelfde manier ontworpen is. Dat komt omdat het ontwerp op 28 juni is gearriveerd op de gemeente en niet meer kon worden aangepast. We gaan natuurlijk niet meer dezelfde types gebruiken en de oplossing van de Brouwersstraat doortrekken. Dit zal ik ook op deze manier in de gemeenteraad communiceren. Voor de rest is het ontwerp nagenoeg identiek aan het voorontwerp dat reeds in juni 2015 unaniem zonder opmerkingen in de GR werd goedgekeurd. Ook toen had de oppositie en haar specialist ter zake geen opmerking over dit type verkeersdrempel. Er zijn echter koppige mensen die ons dit via Facebook gaan verwijten. Voor de Brouwersstraat is er een oplossing uitgewerkt en zal alles helemaal in orde zijn tegen de oplevering van de werken. We gaan de oplossing voor de Brouwersstraat gewoon doortrekken naar de werken rond de Koninginnelaan. De fasering van de werken zal na aanbesteding worden besproken met de aannemer, en de werken zouden starten in 2018. Mijnheer Janssens wil gewoon alles plat leggen maar De Panne verdient beter dan dat. De vernieuwing en opwaardering van het openbaar domein moet verder gaan om de mensen in een mooie omgeving te laten wonen. Het is niet mijn schuld dat er de vorige legislatuur weinig is gebeurd!"(MVP)