https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bewoners plannen actie tegen verkeerssituatie in Astridlaan

(foto SR)
Redactie KW

De bewoners van de Astridlaan in Assebroek zijn het drukke en snelle verkeer moe. Het is er onveilig.

Telkens weer worden spiegels van geparkeerde wagens afgereden en worden bewoners gewekt door zwaar vervoer dat door de straten raast. “Het gedeelte tussen de Kerklaan en Oedelem werd al aangepakt. We hadden graag dat ook de andere stukken worden bekeken. Uit informatie die ik heb, blijkt dat de werken ten vroegste pas in 2028 zouden gepland zijn”, aldus bewoner Hugo Debondt.

Hij is voorstander van een nieuwe asfaltlaag. “Ook de rioleringen moeten worden vernieuwd, want lekken en gebroken rioolbuizen zijn geen uitzondering meer”, klinkt het. “Toen ik gemeenteraadslid was, heb ik dat punt meerdere malen aangekaart. Ik kreeg dan te horen dat de werken zouden gepland worden. Ik woon nu al dertien jaar langs de Astridlaan, maar ken geen enkele weg die zo onveilig is”, aldus Hugo.

“De fietsers worden regelmatig geconfronteerd met opengaande portieren en de parkeerstroken zijn te smal, waardoor spiegels afgereden worden. Het verkeer is hier de voorbije jaren ook flink toegenomen. Zware tractoren, vrachtwagens met opleggers, autobussen en camionettes met aanhangwagens zorgen voor heel wat lawaai en gedaver in de woningen. Intussen zijn we gestart met een campagne met raamaffiches om te laten zien dat we het beu zijn en zullen we op 1 september ook een actie houden langs de Astridlaan. We vragen dan ook concreet meer snelheidscontroles door de politie, het voorzien van een trajectcontrole, het plaatsen van oranje knipperlichten voor de gevaarlijke bochten, het beter aanduiden en verlichten van de oversteekplaatsen en meer markeringen aan te brengen op de plaatsen waar de weg te smal is”, besluit Debondt. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten