Bewoners Leopold III-laan in Sint-Andries zijn te snel verkeer en sluikstorten bij voetbalmatchen beu

Bij voetbalmatchen in het Jan Breydel stadion worden buurtbewoners uit de Leopold III-laan vaak geconfronteerd met sluiksorten.© Davy Coghe
Bij voetbalmatchen in het Jan Breydel stadion worden buurtbewoners uit de Leopold III-laan vaak geconfronteerd met sluiksorten.© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

23 bewoners van de Leopold III-laan in Sint-Andries hebben bij de stad Brugge een petitie afgegeven, waarin zij klagen over het te snel verkeer en sluikstorten in hun straat, die vlakbij het Jan Breydelstadion gelegen is.

In die petitie dringen de buurtbewoners bij het stadsbestuur aan om doortastend op te treden, in de hoop dat twee prangende problemen efficiënt aangepakt worden. Enerzijds is er de veel te hoge snelheid, waarmee sommige automobilisten door hun straat rijden, soms lijken ze echt wel te racen. Anderzijds is er het sluikstorten, vooral als er voetbalwedstrijden worden gespeeld in het nabijgelegen Jan Breydelstadion.

N-VA gemeenteraadsleden Pol Van Den Driesche en Gert Van Tieghem sluiten zich aan bij die grieven. Ze hebben hierover en schriftelijke vraag gesteld aan burgemeester Dirk De fauw: “Welke concrete maatregelen zult u op korte en langere termijn nemen om aan de terechte verzuchtingen van onze stadsgenoten tegemoet te komen?”

Gaspedaal

Burgemeester Dirk De fauw wijst erop dat de Koning Leopold III-laan een drukke verbindingsweg is tussen twee drukbezochte deelgemeenten Sint-Andries en Sint-Michiels: “Het klopt dat het stuk tussen de Gistelsesteenweg en de Doornstraat een zeer rechte weg is met afzonderlijk dubbelrichtingsfietspad en parkeerstrook waardoor de bestuurders in dit deel weinig hindernissen zien en het gaspedaal iets durven indrukken.”

“Er werden al bijzondere inspanningen gedaan door het stadsbestuur door het aanleggen van een rotonde op het kruispunt met de Doornstraat en van een nieuw plateau ter hoogte van de school. En er werden verkeerslichten ter hoogte van het kruispunt met de Diksmuide Heirweg geplaatst. Door het feit dat er ook geen drukke kruispunten zijn met zijstraten is ook de aanleg van een plateau op de hoek van de Kerkhofstraat of ter hoogte van de aansluiting met het sportpark Watertoren geen eenvoudige of dringend noodzakelijke ingreep. De politie zal de procedure voor sensibilisering en verbalisering verder uitrollen voor de Koning Leopold III-laan.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten