Bewoners Kortewagenstraat in Beitem niet akkoord met plannen straat

Redactie KW

Donderdagavond stelde schepen Griet Coppé een plan voor aan de bewoners van de Kortewagenstraat om de snelheid daar af te remmen. Het ontwerp spiegelt zich aan de Ieperseweg en kon op heel wat tegenkanting rekenen.

Na twee voorgaande info-avonden kwamen de bewoners van de Kortewagenstraat gisterenavond samen in cc De Schakel in Beitem om een kijkje te nemen naar het uitgewerkte plan. De loodrecht aangelegde straat zou vernauwen door een uitbreiding van het fiets- en voetpad. Daarnaast zou er een asverschuiving komen, waardoor het verkeer een manoeuvre moet uitvoeren en trager zal rijden.

Op de vorige info-avonden waren er telkens een 20-tal aanwezigen en nu waren dat er bijna 70. Het duurde dan ook niet lang voor het plan volledig met de grond werd gelijkgemaakt. “Enkele mensen sturen een mailtje omdat er te snel gereden wordt en jullie gaan heel de straat herinrichten, terwijl het merendeel niet wil dat er iets verandert”, werd er opgemerkt. Sommige bewoners zijn ook niet tevreden met het feit dat ze door het nieuwe plan niet meer voor hun deur zullen kunnen parkeren. “Met twee flitspalen zou het probleem opgelost zijn. Waarom moet er zo’n ingewikkeld plan uitgetekend worden? Zo wordt er misschien een probleem opgelost, maar worden er wel drie nieuwe gecreëerd. Dit levert ons alleen maar ongemakken op.”

Slechts acht aanwezigen stemden voor. “Het voorstel werd afgeketst, dus zal er niets aan de verkeerssituatie in de Kortewagenstraat veranderen”, aldus schepen Griet Coppé.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier