Beste zomer ooit voor regionale luchthaven Oostende-Brugge

Redactie KW

De luchthavens van Oostende-Brugge en Antwerpen hebben een recordaantal reizigers mogen verwelkomen in de zomermaanden juli en augustus

De luchthaven Oostende-Brugge noteerde een stijging van 27,7 procent in de zomermaanden juli en augustus ten opzichte van dezelfde periode in 2016, goed voor 106.090 reizigers. De groei in het aantal passagiers is voornamelijk te danken aan de nieuwe bestemmingen en extra capaciteit van TUI-vluchten die zeker in de zomer erg populair zijn bij de vakantiegangers. De stijging voor beide luchthavens toont aan dat regionale luchthavens aan belang winnen en dat reizigers makkelijker de weg ernaartoe vinden. Betaalbare parkings, snelle check-in, vlotte bereikbaarheid en de nabijheid van de luchthavens spelen hierbij ook een belangrijke rol in het beslissingsproces van de reizigers.

“Bij TUI merken we elk jaar een toenemend enthousiasme voor de regionale luchthavens Oostende en Antwerpen”, aldus Dirk Van Holsbeke, general manager van TUI. “De bereikbaarheid, kleinschaligheid en de gezelligheid van de vernieuwde inkomhal zijn een heel aangename en relaxte start voor onze reizigers.” Om het comfort van de passagiers te optimaliseren, werden eerder dit jaar in beide luchthavens nieuwe vertrekhallen gebouwd. Reizigers kunnen nu gebruik maken van diverse eet- en drankgelegenheden zowel voor als na de beveiliging, wat de passagiersbeleving op deze luchthavens verder optimaliseert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.