Ben Weyts: “Geen geld voor doortrekking ring rond Poperinge”

Sabien Lahaye-Battheu vraagt de volledige doortrekking van de ring, het rode deel. © JL
Redactie KW

De volledige doortrekking van de ring rond Poperinge komt er niet voor 2018. Dat leert het Poperings Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu uit een vraag aan Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

In april 2014 werd het nieuw stuk van de ring rond Poperinge officieel geopend. De ring werd met 1,2 kilometer doorgetrokken van de Veurnestraat tot de Krombeekseweg, en kreeg de naam Noordlaan. Nu rest nog 800 meter om de ring rond Poperinge helemaal rond te maken. Een volledige doortrekking zou inhouden dat in een laatste fase de Krombeekseweg met het kruispunt Duinkerkestraat-Provenseweg wordt verbonden.

“Op vlak van mobiliteit zou deze verbinding veel voordelen hebben”, zegt Poperings Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu. “De drukke zuidelijke ring wordt ontlast en de verkeersstromen worden beter gespreid. In de bebouwde kom zou er een gevoelige daling zijn van het verkeer op de as Duinkerkestraat-Diepemeers-Sint-Bertinusstraat-Switch Road. Op planologisch vlak staat niets de aanleg van deze laatste fase in de weg.”

“Geen geld”

Op vraag van Sabien Lahaye-Battheu toetste Vlaams volksvertegenwoordiger Emmily Talpe (Open VLD) – beiden werken vaker samen in Westhoekdossiers – af bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Die laat in zijn antwoord weten dat het project in elk geval niet is voorzien binnen het meerjaren investeringsprogramma van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van 2016 tot 2018. Niet dat het project wordt afgeschoten of niet wenselijk is, maar er is gewoon geen geld voor,” aldus Lahaye-Battheu, die blijft pleiten voor een volledige doortrekking.

(JL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.