“Belangrijk voor vrachtwagenvervoer”

Ilse Naudts

Transport Cools is al 75 jaar actief in de transportsector. Het familiebedrijf startte in 1928 met vervoer met paard en kar en evolueerde tot een modern vrachtwagenbedrijf. Vandaag is het gespecialiseerd in vervoer met tankcontainers.

Dit artikel maakt deel uit van ons Dossier A11.

“In 2007 verhuisden we van Brugge naar de haven van Zeebrugge. We werken momenteel met 20 vrachtwagens”, zegt zaakvoerder Patrick Cools. “De ontwikkeling van de A11 is belangrijk voor ons bedrijf, en voor het vrachtwagenvervoer in het algemeen. Elke verbetering van de weginfrastructuur is voor ons positief. Maar wegenwerken maken het de sector niet altijd makkelijk. Eigenlijk zitten we in de regio van Brugge al meer dan 20 jaar in de wegenwerken. En dat is natuurlijk lastig. Zelfs na de afronding van de A11 is de heraanleg van de Expresweg nog altijd aan de gang.”

Zodra ze het A11-traject tussen Brugge en Westkapelle kunnen gebruiken, hopen de transportbedrijven minder geconfronteerd te worden met verkeershinder en dus tijdswinst te boeken. “Maar die tijdswinst moet je ook niet overdrijven, denk ik”, aldus Patrick Cools. “Het zal sneller gaan, maar over de effectieve impact zullen we pas na een tijd duidelijkheid hebben. Ik wacht liever nog enkele maanden en zelfs jaren af voor ik grote conclusies trek.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.