Begeleider in auto van leerling-bestuurder blijkt zelf te veel gedronken te hebben

Redactie KW

In de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) werden zondagavond verkeerscontroles uitgevoerd en dat leidde tot enkele straffe resultaten.

De controles vonden plaats op zondag 22 februari van 17 tot 22.30 uur, vooral in Kuurne en Lendelede. Er werd gecontroleerd op alcohol en drugs in het verkeer, gecombineerd met snelheidscontroles. In totaal werden 770 voertuigen gecontroleerd. 146 daarvan reden te snel, of omgerekend een kleine 19 procent.

Op in totaal vier verschillende locaties werden 123 bestuurders aan een controle onderworpen: 118 van hen waren negatief, 1 bestuurder bevond zich in de alarmfase en moest ter plaatse 170 euro betalen. Twee bestuurders waren positief: 1 van hen zat als begeleider in een voertuig van een leerling-bestuurder. Zijn rijbewijs werd 6 uur ingehouden; van de andere bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken wegens de hoge intoxicatie. Eén andere bestuurder weigerde alle controles, zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Eén bestuurder legde een positieve drugtest af op cannabis via de speekseltest. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. In totaal reed 4 procent van de gecontroleerde bestuurders onder strafbare invloed van alcohol of drugs.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.