https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Basisschool De Klimtoren ijvert voor verkeersveiligheid: “Maak van de Kapellestraat een eenrichtingsstraat”

De Klimtoren wil blijvend éénrichtingsverkeer in de Kapellestraat. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Redactie KW

De voorbije twee jaar werd er heel wat aandacht besteed aan de verkeersveiligheid rond de Jabbeekse schoolpoorten. Zo werden de zebrapaden aangepakt en wordt elke straat in de schoolomgeving een fietsstraat. Maar toch ijvert De Klimtoren voor nog meer verkeersveiligheid. Men wil eenrichtingsverkeer in de Kapellestraat.

“Onze grootste bezorgdheid is de verkeerssituatie rond de school. We zijn in overleg met het gemeentebestuur om de Kapellestraat eenrichting te maken, met een fietspad. In juni kregen we één maand proeftijd, maar door de afgesloten Dorpsstraat en een stuk Kapellestraat aan de kerk, gaf dit geen eerlijk beeld. We hopen nu het akkoord te krijgen van het gemeentebestuur om dit proefproject te verfijnen en op zijn minst verder te zetten”, legt directeur Rebekka Buyse uit. “Een bevraging bij onze ouders leerde ons dat 92,4 % voor het verderzetten van de eenrichting en het fietspad was. Ook de buurtbewoners werden ondervraagd. 81 procent gaf aan dat ze de eenrichting beter vonden. Een ander moeilijk punt is het gebrek aan parking rond de school, het buurthuis en winkels in de buurt.”

Verbouwingen

“Wij hebben in de vakantie heel wat verbouwingen gedaan, waaronder een nieuwe klas voor het eerste leerjaar. Maar de verbouwingswerken liepen heel wat vertraging op door onder andere een tekort aan grondstoffen. Zo zal er tegen 1 september nog geen glas in sommige nieuwe ramen zitten. De aannemer zal wel voor plexiglas als tijdelijk alternatief zorgen.”

“Na deze verbouwingen zijn alle oude ramen in de volledige school vervangen. Wat hopelijk voelbaar zal zijn in het energieverbruik”, vertelt Rebekka Buyse. “We mogen weer heel wat nieuwe kinderen verwelkomen vanaf 1 september, zowel peutertjes als lagere schoolkinderen die bij ons een nieuwe start maken. We plannen alvast opnieuw een boeiend schooljaar met minder strenge coronamaatregelen, waar uitstappen weer volop kunnen en kinderen weer terecht kunnen in de eetzaal voor een warme maaltijd of lunch. We zijn ook nog op zoek naar mensen die over de middag toezicht willen helpen houden of willen schaken, breien… of een andere leuke activiteit met de kinderen willen doen. Zo kan de middagpauze nog creatiever verlopen!” (PA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten