Balkonrotonde Sint-Michiels vroeger dan voorzien in gebruik genomen

Vrijdagochtend werd de balkonrotonde aan de achterkant van het stationsgebouw officieel ingehuldigd.

Door de zachte winters is dat veel vroeger dan gepland, de afwerking was normaal pas gepland voor mei volgend jaar. De kostprijs van de werken bedroeg 10,3 miljoen euro.


De ingrijpende werken, die in mei vorig jaar van start gingen, moesten de stationsomgeving verkeersveiliger maken. Waar vroeger kruispunten met verkeerslichten de doorstroming van het verkeer regelden, worden de zachte weggebruikers er nu volledig gescheiden van het gemotoriseerde verkeer. Aparte busstroken zorgen dan weer voor een betere doorstroming van het openbaar vervoer.

Na de rotonde zelf, werd nu ook het onderliggende fietsers- en voetgangersplein opengesteld, en naar aanleiding daarvan vond er vrijdagmorgen een officieel inhuldigingsmoment plaats. Aannemers Aswebo en Artes-Depret leggen na het kerstverlof de laatste hand aan de balkonrotonde, zo moeten er nog leuningen en beplanting aangebracht worden en komen er trappen ter hoogte van de doorgang naar het OLV-ziekenhuis. Tegen eind januari zullen de werken dan volledig afgerond zijn. Halfweg volgend jaar starten de werken voor een fiets- en voetgangerstunnel onder de Koning Albert I-laan, eind 2015 of begin 2016 wordt tussen de Stationslaan en de Boeveriestraat ook nog een fiets- en voetgangersverbinding gerealiseerd met doorsteek door het spoorwegtalud en brugjes over de vesten.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.