AWV pakt gevaarlijk kruispunt in Poelkapelle aan

Tom Gheeraert

Vanaf maandag 15 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van het kruispunt Brugseweg (N313)/Oude Bosweg /Waterstraat in Poelkapelle. Het einde van de werken is voorzien tegen eind maart.

AWV wil met de herinrichting het kruispunt veiliger maken. “In de voorbije jaren deden zich aan dit kruispunt diverse ongevallen voor die te wijten waren aan overdreven snelheid in combinatie met de uitbuiging van de rijweg die kort erop gevolgd wordt door een verhoogd plateau, waar de maximale snelheid 30 km per uur bedraagt”, zegt Veva Daniels, woordvoerder bij AWV. “Mede door de korte afstand tussen het poorteffect en het verhoogd plateau ontstond meerdere malen een stuurcontroleverlies.”

Herinrichting

Bij de aanpassingwerken van het kruispunt zal het verhoogde plateau volledig worden opgebroken en zal de bestaande middengeleider worden verlengd tot aan het kruispunt met de gemeentewegen. “Zo zal de bestuurder voldoende afstand hebben om zijn snelheid te minderen”, zegt Veva Daniels. “ De bebouwde kom start bij het begin van de middengeleider en vanaf daar geldt de maximale snelheid van 50 km per uur.”

Hinder

Tijdens deze werken zal de werfzone volledig worden afgesloten voor alle verkeer en wordt een wegomleiding voorzien. Er is een kleinere omleiding via de Zonnebekestraat en de Langemarkstraat voor alle gemotoriseerd verkeer onder de 7,5 ton. Voor het zware transport (meer dan 7,5 ton) geldt een grotere omleiding via de Diksmuidseweg (N369a) en Bikschote ofwel via Zonnebeke. Fietsers kunnen afstappen en te voet langs de werf passeren om via de Brugseweg hun traject verder te zetten.

Timing

De werken starten op maandag 15 februari. De uitvoeringstermijn wordt geschat op zes weken. “Het einde is voorzien tegen eind maart als de weersomstandigheden dat toelaten”, besluit Veva Daniels. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.