Aviapartner biedt al zeker tot woensdag geen diensten aan op Zaventem

© BELGA
Redactie KW

Bagageafhandelaar Aviapartner bevestigt aan Belga dat het al zeker tot woensdagochtend geen diensten zal aanbieden op de luchthaven van Zaventem. Zelfs al komen de vakbonden en de directie maandag nog tot een akkoord, is het te laat om dinsdag te herstarten.

“Gezien het overleg nog altijd voortgaat is het technisch onmogelijk om op dit uur nog de planning te veranderen voor dinsdag. Zeker als we misschien pas een akkoord vinden om 1 of 2 uur ‘s nachts. We hebben de luchtvaartmaatschappijen ingelicht dat ze morgen geen vluchten moeten voorzien naar Brussel”, zegt woordvoerder van Aviapartner, Anas Hanan.

Het overleg zit intussen muurvast en er werd maandag nog geen vooruitgang geboekt. De spontane staking duurt daardoor al vijf dagen sinds die donderdag om 17.30 uur uitbrak. Een twintigtal vliegtuigen en hun bagage waren daardoor “gestrand” op Brussels Airport. Aviapartner laat weten dat de toestellen intussen allemaal leeggemaakt zijn en werden vrijgegeven om zonder passagiers en bagage te vertrekken en dienst te doen op andere luchthavens.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier