Avelgem maakt zich op voor tweede fase van herinrichting kruispunt

De eerste fase van de herinrichting van het kruispunt Doorniksesteenweg-Etienne Balcaenstraat is afgerond. © gf
Redactie KW

Woensdag is de eerste fase van de grootschalige herinrichting van het kruispunt Doorniksesteenweg-Etienne Balcaenstraat in Avelgem achter de rug. Dinsdag bracht de aannemer de toplaag aan, woensdag wordt nog de laatste belijning verzorgd. Vanaf donderdag wordt overgeschakeld naar fase twee.

De toplaag ligt er, de belijning wordt op woensdag 20 november aangebracht. Hiermee is de eerste fase van de herinrichting van het drukke kruispunt afgerond. In de nacht van woensdag op donderdag 21 november, tussen 3 en 7 uur, schakelt de aannemer over op de tweede fase van de werken.

De doorgang voor verkeer op de as Etienne Balcaenstraat richting Outrijve en Spiere-Helkijn blijft mogelijk tot 6 uur. Daarna kan dat niet meer. Vanaf 7 uur is er doorgang voor verkeer mogelijk op de as Etienne Balcaenstraat naar Avelgem centrum. Buslijn 85 wordt ook in fase 2 in beide richtingen omgeleid via Moen. Haltes Avelgem Sportcentrum, Avelgem Gibraltar, Outrijve Beiaarddreef en Outrijve dorp worden niet bediend. Het gemeentebestuur dringt bij TEC aan om in fase 2 hun normale reisweg te hernemen en tot aan het station te rijden.

In de tweede fase voeren zowel De Watergroep als de aannemer werken uit. Die laatste neemt zich voor om dubbele ploegen in te zetten om alles zo snel mogelijk te laten vorderen. Tijdens de werken blijft een voetgangerszone over de werfzone voorzien.

De herinrichting maakt van de rotonde in Avelgem een lichtengereld kruispunt. Ondanks een petitie met ruim 700 handtekeningen om de rotonde te behouden zette het Agentschap Wegen en Verkeer door met het oog op verkeersveiligheid. De Etienne Balcaenstraat zal haakser op het nieuwe kruispunt aansluiten, om de zichtbaarheid te verbeteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier