De Oostendedag werd vier jaar geleden het leven in geroepen om de Oostendenaar in de watten te leggen na een druk toeristisch seizoen. De voorgaande jaren stond telkens een andere wijk van de stad in de kijker. Dit jaar gooit het stadsbestuur het over een andere boeg: vanuit de ontmoetingscentra fietsten Oostendenaars samen naar het centrum, dat voor de gelegenheid volledig autovrij is.

De hele binnenstad en een deel van de belle époquewijk is nog tot 18 uur autovrij. Ingaand verkeer is niet toegelaten. Taxi's, zorgverstrekkers, het openbaar vervoer en hulpdiensten mogen wel door.

Voor de gelegenheid zijn er tal van activiteiten: een vrijetijdsmarkt in De Grote Post en de Koninklijke Stallingen, een Zeepkistenrace op de Koninginnelaan en onder meer Augustijn Vermandere treedt op op het Sint-Petrus- en Paulusplein. Op het Wapenplein staat een kinderdorp.

Autoloze zondag was een succes: de hele binnenstad krioelde van het volk en fietsers en voetgangers waren voor één keertje baas. Rond 16 uur begon het met regenen maar voor de rest konden de Oostendenaars genieten van een nazomerse tropische autoloze zondag. "Dit mag wel meer gedaan worden", klonk het. (GLO)

De Oostendedag werd vier jaar geleden het leven in geroepen om de Oostendenaar in de watten te leggen na een druk toeristisch seizoen. De voorgaande jaren stond telkens een andere wijk van de stad in de kijker. Dit jaar gooit het stadsbestuur het over een andere boeg: vanuit de ontmoetingscentra fietsten Oostendenaars samen naar het centrum, dat voor de gelegenheid volledig autovrij is.De hele binnenstad en een deel van de belle époquewijk is nog tot 18 uur autovrij. Ingaand verkeer is niet toegelaten. Taxi's, zorgverstrekkers, het openbaar vervoer en hulpdiensten mogen wel door.Voor de gelegenheid zijn er tal van activiteiten: een vrijetijdsmarkt in De Grote Post en de Koninklijke Stallingen, een Zeepkistenrace op de Koninginnelaan en onder meer Augustijn Vermandere treedt op op het Sint-Petrus- en Paulusplein. Op het Wapenplein staat een kinderdorp.Autoloze zondag was een succes: de hele binnenstad krioelde van het volk en fietsers en voetgangers waren voor één keertje baas. Rond 16 uur begon het met regenen maar voor de rest konden de Oostendenaars genieten van een nazomerse tropische autoloze zondag. "Dit mag wel meer gedaan worden", klonk het. (GLO)