Autokeuring vanaf 1 augustus weer overal mogelijk zonder afspraak

De maatregelen moeten de lange wachttijden bij de autokeuring tegengaan. © BELGA

Autobezitters zullen vanaf 1 augustus weer overal in Vlaanderen zonder afspraak met hun auto naar de keuring kunnen. Sinds de coronapandemie was het op heel wat plaatsen verplicht om een afspraak te maken, maar die verplichting valt binnenkort overal weg.

Daarnaast zal de groene herinneringskaart eerder uitgestuurd worden en zal iedereen vanaf volgend jaar ook een digitale melding krijgen als het keuringsbewijs dreigt te vervallen.

Het zijn maatregelen die Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) en expertisecentrum GOCA Vlaanderen nemen om de lange wachttijden bij de autokeuring tegen te gaan. Die lange wachttijden leiden bij heel wat mensen tot frustratie. Wie er niet in slaagt om tijdig een afspraak te maken, riskeert bovendien een laattijdigheidstoeslag en een boete voor het rondrijden met een niet gekeurde wagen.

Niet wachten tot laatste moment

“Via concrete initiatieven moeten we de dienstverlening verbeteren”, zegt minister Peeters. “Tegelijk roep ik iedereen op om niet te wachten tot het allerlaatste moment en op tijd een bezoek aan de autokeuring in te plannen. Je wagen laten keuren kan al vanaf twee maanden voor de einddatum op het keuringsbewijs, mét behoud van die datum.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.